Τετάρτη, 28 Ιουλίου 2021
# M-NEWS:
Home | ΠΟΛΙΤΙΚΗ | [Η Ναυτεμπορική]: Αρ.Πελώνη: Δεν θα συνδέεται με απολύσεις η υποχρεωτικότητα του εμβολιασμού
[Η Ναυτεμπορική]: Αρ.Πελώνη: Δεν θα συνδέεται με απολύσεις η υποχρεωτικότητα του εμβολιασμού

[Η Ναυτεμπορική]: Αρ.Πελώνη: Δεν θα συνδέεται με απολύσεις η υποχρεωτικότητα του εμβολιασμού

«Η υποχρεωτικότητα του εμβολιασμού δεν θα συνδέεται με απολύσεις» επανέλαβε, απαντώντας σε ερωτήσεις των πολιτικών συντακτών η κυβερνητική εκπρόσωπος. Η Αριστοτελία Πελώνη, κληθείσα να τοποθετηθεί επί των δηλώσεων του υπουργού Εσωτερικών, Μάκη Βορίδη, σχετικά με τους δημοσίους υπαλλήλους , τόνισε πως ο υπουργός αναφέρθηκε στο ισχύον πλαίσιο, ενώ προανήγγειλε πως το νομοθετικό πλαίσιο γύρω από την υποχρεωτικότητα του εμβολιασμού θα ανακοινωθεί την προσεχή εβδομάδα. Προσέθεσε, μάλιστα, ότι «το πλαίσιο αναφορικά με τις δημόσιες δομές θα εξειδικευθεί εν ευθέτω χρόνω, αυτό, που έχει ανακοινωθεί αφορά στις ιδιωτικές δομές, όπως οι Οίκοι Ευγηρίας και προβλέπουν αποχή από την εργασία άνευ αποδοχών για όλους όσοι αρνούνται να εμβολιαστούν».

Ερωτηθείσα σχετικώς η κυβερνητική εκπρόσωπος επιβεβαίωσε πως στην επιτροπή λοιμωξιολόγων «συζητείται η αυστηροποίηση του υγειονομικού πρωτοκόλλου, που αφορά στις κατασκηνώσεις», ενώ κληθείσα να σχολιάσει δηλώσεις του υπουργού Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Άδωνι Γεωργιάδη, περί τοπικά lockdown μόνον για τους ανεμβολίαστους σημείωσε ότι «πρόθεση της κυβέρνησης είναι να μην πάει σε οριζόντια lockdown και δεν θα πάει σε τέτοια, από τη στιγμή που υπάρχει η ασπίδα του εμβολιασμού, την οποία πρέπει όλοι να αξιοποιήσουν». Προσέθεσε δε ότι η κυβέρνηση θα προχωρήσει σε σημειακές παρεμβάσεις, εφόσον κάτι τέτοιο χρειαστεί, υπενθυμίζοντας ότι η πανδημία είναι ένα δυναμικό φαινόμενο.

Σε ερώτηση για το κατά πόσον η κυβέρνηση εξετάζει την προοπτική να επεκτείνει τον υποχρεωτικό εμβολιασμό και στους φοιτητές, η κυβερνητική εκπρόσωπος υπογράμμισε ότι «η κυβέρνηση θέλει ανοιχτά Πανεπιστήμια και σχολεία», επισημαίνοντας ότι «η εκστρατεία πειθούς συνεχίζεται, ως εκ τούτου, ελπίζουμε να πειστούν και οι πλέον δύσπιστοι, ίδιως όλοι όσοι ανήκουν σε ευπαθείς του πληθυσμού».

Για το εάν επίκειται αυστηροποίηση των υγειονομικών πρωτοκόλλων που αφορούν στην Εκκλησία, απάντησε ότι «η Εκκλησία στήριξε από την πρώτη στιγμή την προσπάθεια εμβολιασμού κι έχει κάνει ένα πολύ σημαντικό πρώτο βήμα με το να απομωνώνει μεμονωμένες φωνές.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!