Τετάρτη, 28 Ιουλίου 2021
# M-NEWS:
Home | ΠΟΛΙΤΙΚΗ | [Η Ναυτεμπορική]: Αρ. Πελώνη: Ανεμβολίαστο το 99% των διασωληνωμένων και όσων κατέληξαν στους 60-80 ετών
[Η Ναυτεμπορική]: Αρ. Πελώνη: Ανεμβολίαστο το 99% των διασωληνωμένων και όσων κατέληξαν στους 60-80 ετών

[Η Ναυτεμπορική]: Αρ. Πελώνη: Ανεμβολίαστο το 99% των διασωληνωμένων και όσων κατέληξαν στους 60-80 ετών

Από τον πρώτο μήνα της πανδημίας η κυβέρνηση παρακολουθεί και καλεί σε εγρήγορση και όχι σε εφησυχασμό, τόνισε κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών η κυβερνητική εκπρόσωπος Αριστοτελία Πελώνη καλώντας τους πολίτες να τηρούν τα μέτρα με αυστηρότερα υγειονομικά πρωτόκολλα για τους ανεμβολίαστους, να επιδεικνύουν μεγάλη προσοχή, να ενισχυθούν οι εμβολιασμοί και να ακολουθείται πολύ συχνός αυτοδιαγνωστικός έλεγχος.

Όπως γνωστοποίησε η κ. Πελώνη, πάνω από το 50% των ημερήσιων κρουσμάτων αφορούν περιπτώσεις που έχουν προέλθει από επιβεβαίωση self-test.

Κατά την εισαγωγική της τοποθέτηση, η κυβερνητική εκπρόσωπος αναφέρθηκε στην αύξηση των κρουσμάτων που παρατηρείται τις τελευταίες μέρες. «Τις τελευταίες ημέρες, ανακόπηκε η καθοδική πορεία των κρουσμάτων που διαπιστώθηκε τις προηγούμενες εβδομάδες. Ταυτόχρονα, η εμφάνιση της μετάλλαξης «Δ» -που αναμένεται να επικρατήσει σε ολόκληρη την Ευρώπη εντός των επόμενων εβδομάδων- προκαλεί προβληματισμό. Είναι, ωστόσο, εξαιρετικά σημαντικό το γεγονός ότι η αποτελεσματικότητα των ολοκληρωμένων εμβολιασμών έναντι του νέου στελέχους, είναι εξαιρετικά υψηλή», είπε.

«Μόνη λύση για την αποτροπή εξάρσεων και την αποφυγή νέων μεταλλάξεων, είναι ο εμβολιασμός», πρόσθεσε αναφέροντας πως τα στοιχεία είναι συντριπτικά υπέρ των εμβολίων.«Στην ηλικιακή ομάδα 60-80 ετών στο σύνολο των διασωληνωμένων των τελευταίων τριών μηνών, το 99,08% ήταν ανεμβολίαστοι. Στην ίδια ηλικιακή ομάδα στο σύνολο των θανόντων των τριών τελευταίων μηνών, το 99,02% ήταν ανεμβολίαστοι.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!