Σάββατο, 19 Ιουνίου 2021
# M-NEWS:
Home | ΕΛΛΑΔΑ | [Η Ναυτεμπορική]: ΑΠΘ: Παγκόσμια διάκριση για έξι καθηγητές στον τομέα Υπολογιστών και Ηλεκτρονικής
[Η Ναυτεμπορική]: ΑΠΘ: Παγκόσμια διάκριση για έξι καθηγητές στον τομέα Υπολογιστών και Ηλεκτρονικής

[Η Ναυτεμπορική]: ΑΠΘ: Παγκόσμια διάκριση για έξι καθηγητές στον τομέα Υπολογιστών και Ηλεκτρονικής

Έξι καθηγητές του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης (ΑΠΘ) είναι μεταξύ των κορυφαίων επιστημόνων στον τομέα των Υπολογιστών και της Ηλεκτρονικής για την Ελλάδα, σύμφωνα με την κατάταξη που δημοσίευσε το Guide2Research για το 2021.

Πρόκειται για τους καθηγητές του Τμήματος Πληροφορικής Ιωάννη Πήτα και του Τμήματος Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών του ΑΠΘ Γιώργο Καραγιαννίδη, καθώς και τέσσερα ακόμη μέλη του Τμήματος Πληροφορικής του ΑΠΘ, τους καθηγητές Ιωάννη Βλαχάβα και Κωνσταντίνο Κοτρόπουλο και τους αναπληρωτές καθηγητές Γρηγόρη Τσουμάκα και Αναστάσιο Τέφα.

Η διάκριση των έξι καθηγητών συνέβαλε στην κατάταξη του Αριστοτελείου στην πρώτη θέση μεταξύ των ελληνικών ακαδημαϊκών και ερευνητικών ιδρυμάτων στο συγκεκριμένο πεδίο. Σύμφωνα με τον πρύτανη του ΑΠΘ, καθηγητή Νίκο Παπαϊωάννου, πιστοποιεί «το υψηλής ποιότητας εκπαιδευτικό και ερευνητικό έργο που επιτελείται στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο, σε μια ιδιαίτερη χρονιά γεμάτη προκλήσεις, όπως η φετινή».

Η κατάταξη με τους κορυφαίους επιστήμονες του 2021 στην Επιστήμη των Υπολογιστών και της Ηλεκτρονικής (Computer Science and Electronics) βασίστηκε στη λεπτομερή εξέταση περισσότερων από 6.300 προφίλ επιστημόνων σε διάφορες περιοχές της πληροφορικής και τα κριτήρια περιλαμβάνουν τον δείκτη επιστημονικής ποιότητας (h-index από το Google Scholar), ο οποίος έπρεπε να είναι ίσος ή μεγαλύτερος από 40, τις δημοσιεύσεις και τις βιβλιογραφικές αναφορές κάθε επιστήμονα σε βάσεις δεδομένων στο διαδίκτυο έως τις 10 Μαΐου 2021.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!