Δευτέρα, 28 Σεπτεμβρίου 2020
# M-NEWS:
Home | ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ - ΕΠΙΣΤΗΜΗ | [Η Ναυτεμπορική]: Η Apple ενέκρινε κατά λάθος τη λειτουργία ενός malware για τα Mac
[Η Ναυτεμπορική]: Η Apple ενέκρινε κατά λάθος τη λειτουργία ενός malware για τα Mac

[Η Ναυτεμπορική]: Η Apple ενέκρινε κατά λάθος τη λειτουργία ενός malware για τα Mac

Μπορεί η Apple να εφαρμόζει μία αυστηρή πολιτική ασφαλείας για το λογισμικό της, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι δεν μπορούν να γίνουν και λάθη.

Η διαδικασία έγκρισης μίας εφαρμογής για χρήση σε έναν Mac είναι αυστηρή, αλλά ένα ήδη γνωστό malware κατάφερε να περάσει από τη διαδικασία αυτή απαρατήρητο και να εμφανιστεί σε ορισμένους από τους επιτραπέζιους και φορητούς υπολογιστές της Apple. Το συγκεκριμένο malware ήταν καμουφλαρισμένο ως ένα πρόγραμμα εγκατάστασης του Adobe Flash, με αποτέλεσμα να ξεγελάσει αρκετούς κατόχους υπολογιστών Mac.

To γνωστό adware Shlayer κατάφερε να παρακάμψει όλες τις διαδικασίες ελέγχου της Apple και να βρει τη θέση του στο λογισμικό των Mac. Σύμφωνα με τα όσα αναφέρει το Wired, αυτή είναι η πρώτη φορά που γίνεται εφικτό κάτι τέτοιο και δεν είναι λίγες οι φωνές που εκφράζουν μία ανησυχία για το ενδεχόμενο να αυξηθούν αντίστοιχα περιστατικά που να υπονομεύουν την παροιμιώδη ασφάλεια ενός Mac.

Σε αυτή τη φάση δεν έχει καθοριστεί ακόμα το πώς ακριβώς κατάφερε το εν λόγω λογισμικό να παρακάμψει τις αυστηρές παραμέτρους ασφαλείας της Apple, αλλά αυτό είναι ένα θέμα προς διερεύνηση από τους ειδικούς.

Το στοιχείο που σημειώνουν όλες οι πηγές, πάντως, είναι ότι το malware διαρκώς αλλάζει και προσαρμόζεται σε όλες τις συνθήκες, προκειμένου να είναι όσο το δυνατόν πιο αποτελεσματικό στην εκτέλεση των κακόβουλων σκοπών των δημιουργών του.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!