Σάββατο, 31 Οκτωβρίου 2020
# M-NEWS:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Η Ναυτεμπορική]: Αποζημίωση συμβάσεων σε αναστολή και «Συν-Εργασίας»
[Η Ναυτεμπορική]: Αποζημίωση συμβάσεων σε αναστολή και «Συν-Εργασίας»

[Η Ναυτεμπορική]: Αποζημίωση συμβάσεων σε αναστολή και «Συν-Εργασίας»

Στην εξόφληση των μισθωτών που τέθηκαν σε αναστολή σύμβασης εργασίας ή εντάχθηκαν στον μηχανισμό «Συν-Εργασία» τον Αύγουστο προχωρά σήμερα, Τετάρτη 30 Σεπτεμβρίου, το υπουργείο Εργασίας.
Συγκεκριμένα θα καταβληθούν 59,35 εκατ. ευρώ σε 137.314 εργαζόμενους. Ειδικότερα, σε 98.653 εργαζόμενους που τέθηκαν σε αναστολή σύμβασης εργασίας θα καταβληθούν 49 εκατ., ενώ σε άλλους 38.661 που εντάχθηκαν στον μηχανισμό «Συν-Εργασία» θα καταβληθούν 10,26 εκατ. ευρώ.
Οι εργαζόμενοι που ήταν τον Αύγουστο σε αναστολή κι εφόσον η αναστολή διήρκεσε 30 ημέρες, θα λάβουν 534 ευρώ.
Διαφορετικά θα λάβουν 17,8 ευρώ ανά ημέρα αναστολής. Το μέτρο των αναστολών συμβάσεων επεκτάθηκε πρόσφατα και τον Οκτώβριο για τους εργαζόμενους στους κλάδους επισιτισμού, αεροπορικών, ακτοπλοϊκών και χερσαίων μεταφορών, τουρισμού, εποχικής ή μη λειτουργίας (συμπεριλαμβάνονται και τα 12μηνης διάρκειας ξενοδοχεία και τα εποχικά), αθλητισμού, πολιτισμού, καθώς και κάθε άλλου κλάδου που πλήττεται σημαντικά, όπως αυτοί ορίζονται από το υπουργείο Οικονομικών, βάσει Κωδικού Αριθμού Δραστηριότητας (ΚΑΔ).

Οι εργοδότες των κλάδων αυτών μπορούν να θέτουν σε αναστολή ή να παρατείνουν την αναστολή συμβάσεων των εργαζομένων τους που έχουν ήδη τεθεί σε αναστολή ή και να θέτουν για πρώτη φορά σε αναστολή συμβάσεις εργασίας μέρους ή του συνόλου των εργαζομένων τους, που έχουν προσληφθεί έως και την 15η Σεπτεμβρίου. Η αναστολή μπορεί να διαρκέσει κατ’ ανώτατο χρονικό διάστημα έως 30 ημέρες και πάντως όχι πέραν της 31ης Οκτωβρίου 2020.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!