Σάββατο, 31 Οκτωβρίου 2020
# M-NEWS:
Home | ΕΛΛΑΔΑ | [Η Ναυτεμπορική]: Αποζημίωση από το Δημόσιο σε γονείς μαθητή για τραυματισμό του στο σχολείο
[Η Ναυτεμπορική]: Αποζημίωση από το Δημόσιο σε γονείς μαθητή για τραυματισμό του στο σχολείο

[Η Ναυτεμπορική]: Αποζημίωση από το Δημόσιο σε γονείς μαθητή για τραυματισμό του στο σχολείο

Αποζημίωση ύψους 5.000 ευρώ καλείται να καταβάλει το Ελληνικό Δημόσιο στους γονείς ενός 7χρονου μαθητή, ο οποίος τραυματίστηκε στο πρόσωπο κατά τη διάρκεια διαλείμματος.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τους γονείς, ο μαθητής της Α΄ Δημοτικού τραυματίστηκε στον προαύλιο χώρο του σχολείου, από κομμάτι λεπτής σιδερόβεργας, η οποία εξείχε στο διαχωριστικό συρματόπλεγμα που χώριζε το Δημοτικό από το Νηπιαγωγείο.

Οι γονείς στρέφονταν κατά του ελληνικού Δημοσίου, λόγω ανεπάρκειας κι αναποτελεσματικής επιτήρησης των οργάνων του, και συγκεκριμένα των εφημερευόντων δασκάλων, που είναι υπεύθυνοι για την εποπτεία και τη φύλαξη των μαθητών κατά τον χρόνο παραμονής τους στο σχολείο.

Το Διοικητικό Πρωτοδικείο της Αθήνας, με την υπ’ αριθμόν 7091/2020, αναγνώρισε αστική ευθύνη του Δημοσίου, καθώς έκρινε ότι ο διευθυντής του σχολείου είναι υπεύθυνος μαζί με τους εκπαιδευτικούς για την προστασία της υγείας και ασφάλειας των μαθητών.

Στην απόφασή τους, οι δικαστές επικαλούνται τις διατάξεις της «οργάνωσης και λειτουργίας Δημοτικών σχολείων», που ορίζουν ότι οι εκπαιδευτικοί αναλαμβάνουν καθήκοντα εφημερευόντων, έχουν την ευθύνη της επιτήρησης «για την προστασία και τη σωματική ακεραιότητα των μαθητών, τον έλεγχο καθαριότητας των σχολικών χώρων και σε ό,τι έχει σχέση με την υγιεινή και την ασφάλειά τους».

Το δικαστήριο έκανε εν μέρει δεκτή την αγωγή να αναγνωρισθεί η υποχρέωση του Δημοσίου να καταβάλει στους γονείς του μαθητή το ποσό των 5000 ευρώ, για ηθική βλάβη νομιμοτόκως, από την επίδοση της αγωγής.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!