Κυριακή, 29 Νοεμβρίου 2020
# M-NEWS:
Home | ΥΓΕΙΑ - ΔΙΑΤΡΟΦΗ | [Η Ναυτεμπορική]: Αποτελεσματικό κατά 95% το εμβόλιο της Pfizer
[Η Ναυτεμπορική]: Αποτελεσματικό κατά 95% το εμβόλιο της Pfizer

[Η Ναυτεμπορική]: Αποτελεσματικό κατά 95% το εμβόλιο της Pfizer

Ανέβασαν την αποτελεσματικότητα του πειραματικού εμνολίου των Pfizer και BioNTech η τελική ανάλυση δεδομένων των κλινικών δοκιμών.

Σύμφωνα με τις εταιρείες το εμβόλιό τους είναι αποτελεσματικό κατά 95%. Όπως ανακοίνωσαν Pfizer και BioNTech, το εμβόλιο με την ονομασία BNT162b ήταν πολύ αποτελεσματικό κατά του ιού 28 ημέρες μετά την πρώτη δόση.

Επίσης το εμβόλιο είναι αποτελεσματικό για όλες τις ηλικίες, τις φυλές και τις εθνικότητες. Το εμβόλιο, σύμφωνα με τα δεδομένα, είναι αποτελασματικό κατά 94% στους ηλικιωμένους, οι οποίοι συμπεριλαμβάνονται στις ομάδες υψηλού κινδύνου για να νοσήσουν βαριά από κορωνοϊό.

Κατά τις δοκιμές δεν υπήρξαν «σοβαρές» ανησυχίες για την ασφάλεια, ανέφεραν οι εταιρείες, ενώ οι περισσότερες ανεπιθύμητες ενέργειες «έφευγαν» λίγο μετά τον εμβολιασμό. Μελετώντας τις παρενέργεις των εθελοντών έπειτα από διάστημα περίπου δύο μηνών έπειτα από την χορήση και της δεύτερης δόσης, η πιο συχνή σημαντική παρενέργεια αναδείχθηκε η κόπωση, επηρεάζοντας το 3,8% των εθελοντών.

Αναφερόμενος στις παρενέργειες του εμβολίου ο συνιδρυτής της BioNTech Ουγκούρ Σαχίν τις χαρακτήρισε «ως επί το πλείστον ήπιες έως μέτριες παρενέργειες» οι οποίες ενδεχομένως οφείλονται στη «σχετικά χαμηλή δόση».

Σύμφωνα με τον κ. Σαχίν, το εμβόλιο έδειξε ότι η τεχνολογία με βάση την οποία αναπτύχθηκε μπορεί να δημιουργήσει μια ολόκληρη νέα γενιά φαρμάκων. Υπενθυμίζεται ότι τόσο το εμβόλιο της Pfizer όσο και της Moderna χρησιμοποιούν μια νέα τεχνολογία που ονομάζεται synthetic messenger RNA, για να ενεργοποιήσουν το ανοσοποιητικό σύστημα κατά του ιού.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!