Κυριακή, 28 Φεβρουαρίου 2021
# M-NEWS:
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [Η Ναυτεμπορική]: Απορρίφθηκε η έφεση Ρώσου ιστορικού που είχε γράψει για τα σταλινικά εγκλήματα, να αφεθεί ελεύθερος
[Η Ναυτεμπορική]: Απορρίφθηκε η έφεση Ρώσου ιστορικού που είχε γράψει για τα σταλινικά εγκλήματα, να αφεθεί ελεύθερος

[Η Ναυτεμπορική]: Απορρίφθηκε η έφεση Ρώσου ιστορικού που είχε γράψει για τα σταλινικά εγκλήματα, να αφεθεί ελεύθερος

Ρωσικό δικαστήριο απέρριψε σήμερα την έφεση που είχε υποβάλει ο γνωστός ιστορικός Γιούρι Ντμίτριεφ, ο οποίος είχε αποκαλύψει εγκλήματα της περιόδου διακυβέρνησης του Στάλιν, αποφασίζοντας ότι πρέπει να παραμείνει στην φυλακή και να εκτίσει την ποινή κάθειρξης 13 ετών που του επιβλήθηκε τον περασμένο Σεπτέμβριο. Σύμφωνα με τους υποστηρικτές του, η απόφαση του δικαστηρίου βασίσθηκε σε χαλκευμένα στοιχεία.

Ο ηλικίας 65 ετών Ντμίτριεφ, κρίθηκε ένοχος τον περασμένο Ιούλιο με την κατηγορία της σεξουαλικής παρενόχλησης της θετής του κόρης, κατηγορία την οποία ο ίδιος αρνείται.

Ο δικηγόρος του Ντμίτριεφ, Βίκτορ Ανουφρίεφ, δήλωσε ότι θα εφεσιβάλλουν την απόφαση αυτή προσφεύγοντας στο Ανώτατο Δικαστήριο.

Ο Ντμίτριεφ έπρεπε να είχε αφεθεί ελεύθερος καθώς έχει εκτίσει την ποινή που του είχε επιβληθεί αρχικά. Αλλά το Ανώτατο Δικαστήριο της περιοχής Καρελία, που βρίσκεται στην βορειοδυτική Ρωσία, αιφνιδίως τον Σεπτέμβριο μετέτρεψε την ποινή των 3,5 ετών που του είχε επιβληθεί και έπρεπε να αφεθεί ελεύθερος τον Νοέμβριο καθώς είχε εκτίσει το μεγαλύτερο μέρος της, σε ποινή κάθειρξης 13 ετών, αποφασίζοντας να την εκτίσει σε φυλακές υψίστης ασφαλείας.

Οι υποστηρικτές του πιστεύουν ότι η δίωξη που ασκήθηκε εναντίον του συνιστά αντεκδίκηση για τις αποκαλύψεις που έκανε για την περίοδο διακυβέρνησης του Στάλιν το 1937-38, που είχε γίνει γνωστή ως περίοδος της Μεγάλης Τρομοκρατίας, κατά την οποία εκτελέστηκαν περίπου 700.000 άνθρωποι, σύμφωνα με τις πιο συντηρητικές επίσημες εκτιμήσεις.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!