Δευτέρα, 29 Νοεμβρίου 2021
# M-NEWS:
Home | ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ - ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ | [Η Ναυτεμπορική]: Απονομή τιμητικού μεταλλίου στους απογόνους των Ναυάρχων της Ναυμαχίας του Ναυαρίνου
[Η Ναυτεμπορική]: Απονομή τιμητικού μεταλλίου στους απογόνους των Ναυάρχων της Ναυμαχίας του Ναυαρίνου

[Η Ναυτεμπορική]: Απονομή τιμητικού μεταλλίου στους απογόνους των Ναυάρχων της Ναυμαχίας του Ναυαρίνου

Με τη βράβευση 5 απογόνων των Ναυάρχων της Ναυμαχίας στο Ναυαρίνο από τον Υπουργό Οικονομικών της Ελλάδος, κ. Χρήστο Σταϊκούρα, πραγματοποιήθηκε, το απόγευμα της Τετάρτης, η εκδήλωση με αφορμή την επέτειο της Ναυμαχίας του Ναυαρίνου, με τίτλο «Είδα τη Νίκη τη Μεγάλη, τη Νίκη την Παντοτινή», στο Μουσείο Φιλελληνισμού.

Στην εκδήλωση των εγκαινίων, απόγονοι του Βρετανού Ναυάρχου Codrington, επικεφαλής του συμμαχικού στόλου κατά την ιστορική ναυμαχία, του Γάλλου Ναυάρχου de Rigny (επικεφαλής του Γαλλικού στόλου) και του Ρώσου Ναυάρχου Pyotr Fedorovich Anjou, κυβερνήτη του πλοίου Gangut, τιμήθηκαν με δίπλωμα και με το μετάλλιο Lord Byron.

Ο κ. Κωνσταντίνος Βελέντζας, Πρόεδρος της Εταιρείας για τον Ελληνισμό και Φιλελληνισμό και ιδρυτής του Μουσείου Φιλελληνισμού και του διεθνούς βραβείου Lord Byron, αναφέρθηκε στη σημασία της ναυμαχίας του Ναυαρίνου και το διαχρονικό της μήνυμα, για την διαρκή προάσπιση των αξιών του πολιτισμού μας, της ειρήνης και της ασφάλειας στην Ευρώπη.

Υπογράμμισε τον ρόλο που διαδραμάτισε το φιλελληνικό κίνημα διεθνώς, τον ρόλο του Λόρδου Βύρωνα και του Βρετανού πολιτικού George Canning, και θύμισε ότι η Ελλάδα τιμά τους φίλους και συμμάχους της, και τους εκατοντάδες νεκρούς και τραυματίες των τριών συμμαχικών στόλων που πολέμησαν για την ελευθερία της Ελλάδος.

Στην ομιλία του, ο Υπουργός Οικονομικών, κ. Σταϊκούρας δήλωσε μεταξύ άλλων: ‘Η Αγγλία η Γαλλία η Ρωσία, πρώτα φίλες-δυνάμεις της Ελλάδος και μετά συμμαχικές, έγραψαν μαζί μια ιστορία που μέχρι και σήμερα στις σελίδες της είμαστε άρρηκτα συνοδοιπόροι.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!