Σάββατο, 31 Ιουλίου 2021
# M-NEWS:
Home | ΥΓΕΙΑ - ΔΙΑΤΡΟΦΗ | [Η Ναυτεμπορική]: Τα «απόνερα» του long Covid: Κατάθλιψη, άγχος και οικονομικά προβλήματα
[Η Ναυτεμπορική]: Τα «απόνερα» του long Covid: Κατάθλιψη, άγχος και οικονομικά προβλήματα

[Η Ναυτεμπορική]: Τα «απόνερα» του long Covid: Κατάθλιψη, άγχος και οικονομικά προβλήματα

Τα άτομα που έχουν βιώσει τον long Covid είναι πιο πιθανό να υποφέρουν από κατάθλιψη και άγχος καθώς και να αντιμετωπίσουν οικονομικές δυσκολίες κατά τη διάρκεια της πανδημίας.

Αυτό υποδεικνύουν επίσημα στοιχεία που αναδεικνύουν τις πολύπλοκες μακροπρόθεσμες επιπτώσεις του ιού σχετικά με την ευημερία.

Υπενθυμίζεται ότι βς long Covid ορίζονται τα μακροχρόνια συμπτώματα Covid-19 τα οποία «επιμένουν» ακόμα και για μήνες μετά την ανάρρωση από την οξείας φάσης της λοίμωξης. Τέτοια συμπτώματα είναι η κόπωση, η δύσπνοια, ο πόνος στο στήθος και οι γνωστικές διαταραχές.

Έρευνα που δημοσιεύθηκε από την Εθνική Στατιστική Υπηρεσία του Ηνωμένου Βασιλείου (ONS) την Τετάρτη έδειξε ότι το 30% των ατόμων που ανέφεραν long Covid εμφάνισαν μέτρια έως σοβαρά συμπτώματα κατάθλιψης σε σύγκριση με το 16% εκείνων που δεν είχαν Covid-19 και βίωσαν συμπτώματα κατάθλιψης. Παράλληλα, το 25% των ατόμων με long Covid ήταν πιο πιθανό να έχουν κάποια μορφή άγχους σε σύγκριση με το 15% όσων δεν νόσησαν από κορωνοϊό και βίωσαν κάποια μορφή άγχους.

Χρειάστηκε περισσότερη δουλειά για να «αποσυνδεθεί» ο αντίκτυπος του long Covid από παράγοντες όπως η ηλικία, το φύλο ή η αναπηρία, ανέφερε ο επικεφαλής ερευνητής στη ONS, Τιμ Βίζαρντ.

«Αν και δεν υπάρχει ενιαίος ορισμός του long Covid, είναι πιθανό να επηρεάζει τους ανθρώπους με διαφορετικούς τρόπους και η έρευνα δείχνει ήδη τις πιθανές επιπτώσεις στη σωματική υγεία», είπε.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!