Δευτέρα, 3 Αυγούστου 2020
# M-NEWS:
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [Η Ναυτεμπορική]: «Απόλυτη συγκάλυψη» η έρευνα ΠΟΥ στην Κίνα για την προέλευση του κορωνοϊού σύμφωνα με τον Μ. Πομπέο
[Η Ναυτεμπορική]: «Απόλυτη συγκάλυψη» η έρευνα ΠΟΥ στην Κίνα για την προέλευση του κορωνοϊού σύμφωνα με τον Μ. Πομπέο

[Η Ναυτεμπορική]: «Απόλυτη συγκάλυψη» η έρευνα ΠΟΥ στην Κίνα για την προέλευση του κορωνοϊού σύμφωνα με τον Μ. Πομπέο

Ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Μάικ Πομπέο εκτιμά πως η Έρευνα του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας στην Κίνα σχετικά με την προέλευση του κορωνοϊού θα είναι μια «απόλυτη συγκάλυψη».

Σχεδόν 580.000 άνθρωποι παγκοσμίως έχουν πεθάνει εξαιτίας του COVID-19, την νόσου που προκαλείται από τον νέο κορωνοϊό και περισσότερα από 13 εκατομμύρια άτομα έχουν μολυνθεί μετά από την πρωτοεμφάνιση του ιού στην κινεζική πόλη Γουχάν τον περασμένο Δεκέμβριο.

Ο ΠΟΥ ανακοίνωσε ότι έστειλε μια ομάδα στην Κίνα στις αρχές Ιουλίου για να διερευνήσει πώς ξεκίνησε το ξέσπασμα ιού.

«Αυτό είναι ένα καθεστώς που δεν αποκάλυψε πληροφορίες που είχε σχετικά με έναν ιό που σκότωσε πάνω από 100.000 Αμερικανούς … και τώρα επιτρέπει στον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας να εισέλθει στη χώρα και να διεξαγάγει αυτό που είμαι βέβαιος ότι θα είναι μια έρευνα πλήρους συγκάλυψης», δήλωσε ο Πομπέο σε δημοσιογράφους.

Οι ΗΠΑ είναι ένας από τους κύριους επικριτές του ΠΟΥ και ανακοίνωσαν την αποχώρησή τους από τον ΟΗΕ.

Ο πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ, ο οποίος έχει επικριθεί έντονα για την απάντησή του στο ξέσπασμα του ιού στις ΗΠΑ -που έχουν τον υψηλότερο αριθμό θανάτων στον κόσμο με πάνω από 136.000 νεκρούς- προσπαθεί να επιρρίψει την ευθύνη στην Κίνα.

«Ελπίζω να κάνω λάθος. Ελπίζω ότι θα είναι μια ενδελεχής έρευνα που θα διαλευκάνει πλήρως, αλλά έχω παρακολουθήσει τη συμπεριφορά του Κινεζικού Κομμουνιστικού Κόμματος σχετικά με τον ιό που προήλθε από την Γουχάν και απλώς το αρνήθηκαν», δήλωσε ο Πομπέο.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!