Πέμπτη, 28 Οκτωβρίου 2021
# M-NEWS:
Home | ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ - ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ | [Η Ναυτεμπορική]: Αποκαλυπτική παράσταση, μέσα στη μυθική βίλα του Αλέξανδρου Ιόλα
[Η Ναυτεμπορική]: Αποκαλυπτική παράσταση, μέσα στη μυθική βίλα του Αλέξανδρου Ιόλα

[Η Ναυτεμπορική]: Αποκαλυπτική παράσταση, μέσα στη μυθική βίλα του Αλέξανδρου Ιόλα

Ο Δήμος Αγίας Παρασκευής παρουσιάζει την παράσταση «Ο θαυμαστός κόσμος του Ιόλα» του Χριστόφορου Αντωνιάδη, βασισμένη στο βιβλίο του Νίκου Σταθούλη «IOLAS», για τρεις μόνο βραδιές, στις 24, 25 και 26 Σεπτεμβρίου, στις 9 μ.μ. -με ελεύθερη είσοδο, στη βίλα του Αλέξανδρου Ιόλα (Δημοκρατίας 8, Αγ. Παρασκευή).

Ιούνιος 2014. Η εγκαταλελειμμένη Βίλα Ιόλα ανοίγει, υπό την αιγίδα του Δήμου Αγίας Παρασκευής, για πρώτη φορά τις πύλες της στο κοινό μετά από 27 ολόκληρα χρόνια. Τα φώτα του σπιτιού ξανανάβουν και η παράσταση «Alexandros Iolas» για τη ζωή και το έργο του διάσημου μαικήνα της τέχνης, πραγματοποιείται στην κεντρική σάλα. Η αίθουσα γεμίζει ασφυκτικά για τέσσερις ημέρες. Ακολουθούν οι sold out παραστάσεις, στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης (2015), στο Μακεδονικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης (2017) και στον προαύλιο χώρο της Βίλας Ιόλα (2018).

Σεπτέμβριος 2021. Η Βίλα Ιόλα ανήκει πια στον Δήμο της Αγίας Παρασκευής. Οι εργασίες για τη δημιουργία ενός πολιτιστικού κοσμήματος θα αρχίσουν σύντομα. Προτού λοιπόν ηχήσουν τα κομπρεσέρ και τα τρυπάνια, ο Δήμος αποφάσισε να αποχαιρετήσει την τωρινή μορφή του σπιτιού και να γιορτάσει το ξεκίνημα της νέας εποχής για τη Βίλα Ιόλα με την πραγματοποίηση μιας ολοκαίνουριας παράστασης, με τίτλο «Ο θαυμαστός κόσμος του Ιόλα». Η εν λόγω παράσταση έρχεται μετά και την παρουσίαση του δραματοποιημένου ντοκιμαντέρ «Iolas Wonderland» στο Διεθνές Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ της Θεσσαλονίκης (Ιούνιος 2021), να κλείσει τον κύκλο μιας 9χρονης μαγικής πορείας.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!