Δευτέρα, 12 Απριλίου 2021
# M-NEWS:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Η Ναυτεμπορική]: Απογείωση του κλάδου υδροπλάνων με αεροπορική από γερμανικό fund
[Η Ναυτεμπορική]: Απογείωση του κλάδου υδροπλάνων με αεροπορική από γερμανικό fund

[Η Ναυτεμπορική]: Απογείωση του κλάδου υδροπλάνων με αεροπορική από γερμανικό fund

Του Φάνη Ζώη
fzois@naftemporiki.gr

Στη σύσταση αεροπορικής εταιρείας υδροπλάνων προχωρεί τις επόμενες ημέρες γερμανικό fund, το οποίο κατέχει το 75% της «Ελληνικά Υδατοδρόμια», δίνοντας «ψήφο εμπιστοσύνης» στις επενδυτικές προοπτικές της Ελλάδας, με την προστιθέμενη αξία της επένδυσής του να ξεπερνά στον τομέα των υδροπλάνων τα 100 εκατ. ευρώ.
Τον δρόμο για την είσοδο των Γερμανών στην Ελλάδα άνοιξε η αποχώρηση της Ελλάκτωρ από την «Ελληνικά Υδατοδρόμια», σε μια περίοδο συνεχών εξελίξεων για τον κατασκευαστικό όμιλο, όπου προστέθηκε η πώληση του μεριδίου που είχε αποκτήσει στο μετοχικό κεφάλαιο της συγκεκριμένης εταιρείας -μέσω της ΑΚΤΩΡ Facility Management- τον Μάρτιο του 2016.
H ομάδα των Γερμανών επενδυτών, μέσω της εταιρείας Αxionair Limited, κατέχοντας το 55%, που εξαγόρασε από την AΚΤΩΡ Facility Management, της εταιρείας DMLP (10%) και της Μαρίας Τόκτωρ (10%), φιλοδοξεί να παίξει πρωταγωνιστικό ρόλο στην ανάπτυξη του πολλά υποσχόμενου τομέα των υδατοδρομίων, ενώ η ίδρυση της αεροπορικής εταιρείας θα αποτελέσει το όχημα για τη δραστηριοποίησή τους και στο σκέλος των πτήσεων με υδροπλάνα. Μετά τη σύσταση της αεροπορικής εταιρείας θα ακολουθήσουν οι προβλεπόμενοι έλεγχοι από την Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας για την τελική έκδοση της άδειας εμπορικής εκμετάλλευσης.

Οι επενδυτές έχουν σχεδιάσει ένα αρχικό πλάνο, βάσει του οποίου προβλέπεται να ξεκινήσουν με αφετηρία την Κέρκυρα τις πτήσεις στο δίκτυο του Ιονίου, το οποίο τη δεδομένη χρονική στιγμή είναι το πιο ώριμο, πιθανότατα με δοκιμαστικά δρομολόγια από τον Σεπτέμβριο.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!