Τρίτη, 26 Ιανουαρίου 2021
# M-NEWS:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Η Ναυτεμπορική]: Η απόφαση της Γερουσίας έδωσε ώθηση στις ευρωαγορές
[Η Ναυτεμπορική]: Η απόφαση της Γερουσίας έδωσε ώθηση στις ευρωαγορές

[Η Ναυτεμπορική]: Η απόφαση της Γερουσίας έδωσε ώθηση στις ευρωαγορές

Τα διεθνή χρηματιστήρια αγνόησαν σήμερα τις σκηνές χάους που εκτυλίχθηκαν στο αμερικανικό Καπιτώλιο, με τη χθεσινή εισβολή οπαδών του Τραμπ, αντιδρώντας αντ’ αυτού θετικά στην επικράτηση των Δημοκρατικών στη Γερουσία ύστερα από τη διπλή νίκη του κόμματος στη Τζόρτζια.

Ενώ ο γενικός δείκτης CAC στο Παρίσι ενισχύθηκε κατά 0,27%, ο δείκτης DAX στη Φρανκφούρτη σημείωσε άνοδο 0,4% και το Μιλάνο οριακές μεταβολές 0,1%. Από τα βασικά ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, μόνο το Λονδίνο κινείται πτωτικά, καταγράφοντας νωρίτερα απώλειες 0,56% παρά από την αρχική του άνοδο.

Τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης (futures) στους τρεις βασικούς δείκτες της Wall Street –Dow Jones, Nasdaq και S&P 500– αποτελούσαν ένδειξη για άνοδο κατά 0,46% με 0,55% στο άνοιγμα της αγοράς. Ο Dow Jones έκλεισε χθες σε νέο επίπεδο ρεκόρ παρά τις βιαιότητες στην αμερικανική πρωτεύουσα.

Λίγο νωρίτερα στο Τόκιο, οι δείκτες Nikkei και Topix έκλεισαν με ισχυρή άνοδο 1,6%.

Στην αγορά πετρελαίου, η τιμή του αμερικανικού αργού (παράδοσης Φεβρουαρίου) ενισχύθηκε κατά 0,87% ενώ του πετρελαίου μπρεντ παράδοσης Μαρτίου κατά 0,63%. Και οι δυο τιμές ανήλθαν στο υψηλότερο επίπεδό τους από τον Φεβρουάριο.

Την ίδια ώρα το δολάριο ενισχύθηκε κατά 0,32% έναντι του ευρώ.

Οι επενδυτές προτίμησαν να κρατήσουν αισιόδοξη στάση παρά τα γεγονότα στο Καπιτώλιο.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!