Σάββατο, 19 Ιουνίου 2021
# M-NEWS:
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [Η Ναυτεμπορική]: Αποχώρησε από την Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία Δημοσιογράφων η Ρωσική Ένωση
[Η Ναυτεμπορική]: Αποχώρησε από την Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία Δημοσιογράφων η Ρωσική Ένωση

[Η Ναυτεμπορική]: Αποχώρησε από την Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία Δημοσιογράφων η Ρωσική Ένωση

Η διοίκηση της Ένωσης Δημοσιογράφων της Ρωσίας έλαβε τον Μάιο την απόφαση να αποχωρήσει από την Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία Δημοσιογράφων(EFJ), γράφει η εφημερίδα Kommersant (σε άρθρό της με τίτλο «Η Ένωση Δημοσιογράφων της Ρωσίας εγκαταλείπει τη ζώνη του ευρώ») επικαλούμενη την επιστολή του προέδρου της ρωσικής δημοσιογραφικής ένωσης Βλαντίμιρ Σαλαβιόφ προς τον πρόεδρο της EFJ, Μόγκενς Μπλίχερ –Μπιεραγκάρντ.

Εμπειρογνώμονες ωστόσο κάνουν λόγο για “πολιτική απόφαση”, που σχετίζεται με τις εξελίξεις στη Λευκορωσία.

Ο Σαλαβιόφ αιτιολογεί την απόφαση για την αποχώρηση στο γεγονός ότι η οικονομική κατάσταση της ρωσικής ένωσης επιδεινώθηκε εξαιτίας της πανδημίας και ως εκ τούτου δεν μπορεί να πληρώνει την συνδρομή της ως μέλος της Ομοσπονδίας (EFJ). Παράλληλα ισχυρίζεται ότι η Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία επικεντρώνεται κατά κύριο λόγο στα προβλήματα «των μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης «τα οποία δεν έχουν πρακτική σημασία για τα προβλήματα και τους στόχους της Ένωσης Δημοσιογράφων της Ρωσίας».

Ο υπεύθυνος διεθνών σχέσεων της Ένωσης Δημοσιογράφων της Ρωσίας, Τιμούρ Σαφίρ, δήλωσε στην εφημερίδα Kommersant ότι η αποχώρηση της ένωσης από την Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία είναι «μια καθαρά τεχνική διαδικασία» και δεν σημαίνει «τίποτε περισσότερο από μείωση των εξόδων». Ωστόσο ο ίδιος δεν ανέφερε το ακριβές ποσό που καταβάλλει η ένωση ως συνδρομή, λέγοντας ότι πρόκειται για «δεκάδες χιλιάδες ευρώ».

Κατά την άποψη του Σαφίρ, οι αρμοδιότητες της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας Δημοσιογράφων(EFJ) και της Διεθνούς Ένωσης Δημοσιογράφων(IFJ), της οποίας επίσης είναι μέλος η Ένωση Δημοσιογράφων της Ρωσίας «ταυτίζονται», για αυτό και η διοίκηση της ρωσικής ένωσης θεώρησε ότι «δεν είναι σκόπιμο» να πληρώνει συνδρομές και στις δύο ομοσπονδίες.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!