Δευτέρα, 19 Απριλίου 2021
# M-NEWS:
Home | ΕΛΛΑΔΑ | [Η Ναυτεμπορική]: Από την Τετάρτη η διάθεση των selft tests – Ποιοι έχουν προτεραιότητα
[Η Ναυτεμπορική]: Από την Τετάρτη η διάθεση των selft tests – Ποιοι έχουν προτεραιότητα

[Η Ναυτεμπορική]: Από την Τετάρτη η διάθεση των selft tests – Ποιοι έχουν προτεραιότητα

Από την Τετάρτη και την Πέμπτη ξεκινά σταδιακά η δωρεάν διάθεση των self tests, τέσσερα κάθε μήνα, από τα φαρμακεία της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης, ενώ από την Παρασκευή θα αρχίσουν να διανέμονται και στην υπόλοιπη χώρα, ανακοίνωσε στην ενημέρωση των πολιτικών συντακτών η κυβερνητική εκπρόσωπος.

Η Αριστοτελία Πελώνη εξήγησε πως στόχος είναι έως το τέλος της εβδομάδας να διατίθενται σε όλα τα φαρμακεία της χώρας επαρκείς ποσότητες για να προμηθεύσουν σε πρώτη φάση τους μαθητές λυκείου ηλικίας 16-18 ετών και τους εκπαιδευτικούς, κατά προτεραιότητα. Στη συνέχεια, θα υπάρξει επέκταση της διάθεσής τους στους πολίτες των παραγωγικών ηλικιών από 18 έως 67 ετών και μετά στους πολίτες άνω των 67, «που έχουν ήδη θωρακιστεί, σε μεγάλο ποσοστό από τον εμβολιασμό».

Παράλληλα, σχολίασε πως ηα αντίστοιχη στρατηγική για self test που ανακοίνωσε σήμερα η βρετανική κυβέρνηση δικαιώνει την ελληνική απόφαση για τη δωρεάν διάθεσή τους.

Σε κάθε περίπτωση, ξεκαθάρισε, τα self test συνιστούν συμπληρωματικό μέσο έγκαιρης διάγνωσης και δεν υποκαθιστούν τους ελέγχους που γίνονταν και εξακολουθούν να γίνονται. Σήμερα, καθώς άνοιξε το λιανεμπόριο, Κινητές Ομάδες Υγείας του ΕΟΔΥ βρίσκονται σε 102 κεντρικά σημεία σε ολόκληρη την επικράτεια και πραγματοποιούν δωρεάν rapid test για όλους τους πολίτες. Συστήνεται ισχυρά στους εργαζόμενους των καταστημάτων να προχωρήσουν σε προληπτικό διαγνωστικό έλεγχο, ανέφερε η κ. Πελώνη.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!