Κυριακή, 24 Οκτωβρίου 2021
# M-NEWS:
Home | ΕΛΛΑΔΑ | [Η Ναυτεμπορική]: Από 50 έως 7.500 ευρώ η «ταρίφα» κυκλώματος κατάρτισης πλαστών εγγράφων – Δέκα συλλήψεις
[Η Ναυτεμπορική]: Από 50 έως 7.500 ευρώ η «ταρίφα» κυκλώματος κατάρτισης πλαστών εγγράφων – Δέκα συλλήψεις

[Η Ναυτεμπορική]: Από 50 έως 7.500 ευρώ η «ταρίφα» κυκλώματος κατάρτισης πλαστών εγγράφων – Δέκα συλλήψεις

Πλαστά ταξιδιωτικά και διοικητικά έγγραφα κατασκεύαζε και διακινούσε στην Αττική και στην υπόλοιπη χώρα το πολυμελές κύκλωμα που εξαρθρώθηκε από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Καλαμάτας.

Στο πλαίσιο των ερευνών, ταυτοποιήθηκαν τα στοιχεία και η δράση έντεκα (11) μελών της εγκληματικής αυτής οργάνωσης. Η σύλληψη δέκα (10) εκ των ενεργών μελών της επιτεύχθηκε σε ευρείας κλίμακας αστυνομική επιχείρηση, χθες στην Αθήνα.

Η συγκεκριμένη επιχείρηση οργανώθηκε και πραγματοποιήθηκε από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Καλαμάτας, σε συνεργασία με αστυνομικούς του Τμήματος Διαχείρισης Μετανάστευσης της Διεύθυνσης Αλλοδαπών Αττικής, που συνέλαβαν οκτώ Έλληνες, δύο άνδρες, ηλικίας 47 και 53 ετών, και έξι γυναίκες, ηλικίας από 51 έως 64, αντίστοιχα, καθώς και δύο αλλοδαπούς, ηλικίας 23 και 45 ετών.

Όπως προέκυψε, τουλάχιστον από τον Ιανουάριο του 2021 έως και χθες, οι δράστες συγκρότησαν εγκληματική οργάνωση, με ιεραρχική δομή, διακριτούς ρόλους και διαρκή δράση, η οποία δραστηριοποιούταν στην έκδοση Α.Φ.Μ., κλειδαρίθμων, Α.Μ.Κ.Α. και Α.Μ.Α., καθώς και πλαστών τίτλων διαμονής, νομιμοποιητικών εγγράφων διαμονής στη χώρα σε παράτυπους αλλοδαπούς τρίτων χωρών, διευκόλυναν και την είσοδο/έξοδό τους από τη χώρα, αποκομίζοντας έτσι μεγάλα χρηματικά ποσά.

Συγκεκριμένα, από την εμπορία των πλαστών εγγράφων αποκόμιζαν για κάθε έγγραφο χρηματικά ποσά που κυμαίνονταν από 50 έως 7.500 ευρώ, ανάλογα με την ποιότητα και το είδος του εγγράφου.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!