Κυριακή, 1 Αυγούστου 2021
# M-NEWS:
Home | ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ - ΕΠΙΣΤΗΜΗ | [Η Ναυτεμπορική]: Απλή εξέταση αίματος εντοπίζει δεκάδες τύπους καρκίνου
[Η Ναυτεμπορική]: Απλή εξέταση αίματος εντοπίζει δεκάδες τύπους καρκίνου

[Η Ναυτεμπορική]: Απλή εξέταση αίματος εντοπίζει δεκάδες τύπους καρκίνου

Ομάδα ερευνητών στις ΗΠΑ συνεργάστηκαν με την εταιρεία Grail και με δημοσίευση τους στην επιθεώρηση «Annals of Oncology» παρουσιάζουν μια εξέταση αίματος που ανέπτυξαν η οποία όπως αναφέρουν μπορεί να εντοπίζει με επιτυχία την παρουσία του καρκίνου σε κάποιον ασθενή όταν αυτός βρίσκεται ακόμη στα αρχικά του στάδια πριν καν κάνουν την εμφάνιση τους τα πρώτα συμπτώματα. Όπως είναι ευνόητο ένα τέτοιο εργαλείο θα αποβεί σωτήριο για χιλιάδες ασθενείς αφού θα δώσει την δυνατότητα στους γιατρούς να ξεκινήσουν έγκαιρα τις απαραίτητες θεραπείες.

Σύμφωνα με τους δημιουργούς της αυτή η εξέταση αίματος μπορεί να εντοπίζει περισσότερους από 50 τύπους καρκίνου πολλοί εκ των οποίων δεν εντοπίζονται εύκολα στα αρχικά τους στάδια. Ο καρκίνος στο πάγκρεας, στον οισοφάγο, στις ωοθήκες και ορισμένοι τύποι καρκίνου του αίματος είναι από τους καρκίνους που δεν εντοπίζονται έγκαιρα. Η εξέταση αυτή είναι σχεδιασμένη για χρήση σε άτομα που έχουν υψηλότερες πιθανότητες να νοσήσουν από κάποιο καρκίνο όπως άτομα ηλικίας άνω των 50 ετών.

«Ο έγκαιρος εντοπισμός του καρκίνου όταν η θεραπεία έχει αυξημένες πιθανότητες να είναι επιτυχής είναι μια από τις σημαντικές ευκαιρίες που έχουμε για να περιορίσουμε το κακό που προκαλεί ο καρκίνος» αναφέρει ο Δρ. Ερικ Κλέιν, πρόεδρος του Ινστιτούτου Ουρολογίας και Νεφρών Glickman, επικεφαλής της ερευνητικής ομάδας.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!