Τρίτη, 20 Οκτωβρίου 2020
# M-NEWS:
Home | ΥΓΕΙΑ - ΔΙΑΤΡΟΦΗ | [Η Ναυτεμπορική]: Απεργούν οι γιατροί του δημοσίου στις 15 Οκτωβρίου
[Η Ναυτεμπορική]: Απεργούν οι γιατροί του δημοσίου στις 15 Οκτωβρίου

[Η Ναυτεμπορική]: Απεργούν οι γιατροί του δημοσίου στις 15 Οκτωβρίου

Της Ανθής Αγγελοπούλου

Νοσοκομειακοί γιατροί και γιατροί των Κέντρων Υγείας ενώνουν τις φωνές τους στην απεργιακή κινητοποίηση της 15ης Οκτωβρίου με αυτές των δασκάλων, καθηγητών, εργαζόμενων της τοπικής αυτοδιοίκησης, των υπουργείων και των πανεπιστημίων.

Σύμφωνα με την Ομοσπονδία Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδος (ΟΕΝΓΕ) δεν υπάρχει καμία «θωράκιση» του δημόσιου συστήματος υγείας, ούτε «χιλιάδες προσλήψεις», ούτε 1000 κλίνες ΜΕΘ που λειτουργούν όπως διατείνεται το υπουργείο Υγείας, γιατί, όπως λέει, η «αύξηση» απλών κλινών και κρεβατιών ΜΕΘ» στο ΕΣΥ για τις ανάγκες της πανδημίας, προέρχεται από την «αφαίρεση» κλινών και κρεβατιών ΜΕΘ μαζί με το προσωπικό τους, που προορίζονται για την αντιμετώπιση άλλων ασθενειών. Τρανταχτό παράδειγμα αποτελούν οι νέες κλίνες ΜΕΘ του νοσοκομείου «Σωτηρία» που για να τις λειτουργήσουν μετακινούν γιατρούς από ήδη τραγικά υποστελεχωμένα, κρίσιμα τμήματα και κλινικές, με αποτέλεσμα να αποδυναμώνονται μέχρι πλήρους διάλυσης.

Και αντί να κάνουν επίταξη του ιδιωτικού τομέα, με την νέα υπουργική απόφαση οι κλινικάρχες θα πάρουν 30 εκ. ευρώ επιπλέον, θα μπορούν να ανοίγουν κλίνες ΜΕΘ χωρίς κανείς να τους ελέγχει αν πληρούν τις απαιτούμενες προδιαγραφές και θα έχουν το δικαίωμα να δέχονται ασθενείς για νοσηλεία στις ΜΕΘ μόνο αν τους συμφέρει.

Και παρόλα αυτά το υπουργείο δεν μονιμοποιεί τους επικουρικούς παρά τους κρατά σε «ομηρία» για ένα ακόμα χρόνο.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!