Δευτέρα, 13 Ιουλίου 2020
# M-NEWS:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Η Ναυτεμπορική]: ΑΠΕ: Η απολιγνιτοποίηση και η στροφή στην πράσινη ενέργεια «μονόδρομος» για την Ελλάδα
[Η Ναυτεμπορική]: ΑΠΕ: Η απολιγνιτοποίηση και η στροφή στην πράσινη ενέργεια «μονόδρομος» για την Ελλάδα

[Η Ναυτεμπορική]: ΑΠΕ: Η απολιγνιτοποίηση και η στροφή στην πράσινη ενέργεια «μονόδρομος» για την Ελλάδα

Το ενδιαφέρον των ξένων επενδυτών για την ανάπτυξη των Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας (ΑΠΕ) στην Ελλάδα παραμένει πολύ ισχυρό, παρά την παγκόσμια αναραταχή στην οικονομία που προκάλεσε η πανδημίου του κορωνοϊού.

Αυτό είναι και το κύριο συμπέρασμα των όσων είπε ο υφυπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, κ. Γεράσιμος Θωμάς,κατά την παρέμβασή του σε διαδικτυακή εκδήλωση που διοργάνωσε η δεξαμενή σκέψης CEPS (Center for European Policy Studies) για τη μετάβαση των περιοχών που έχουν υψηλή εξάρτηση από τον άνθρακα.

Στόχος της Κυβέρνησης είναι η εμπροσθοβαρής απολιγνιτοποίηση σε συνδυασμό με ταχεία διείσδυση ΑΠΕ στο ενεργειακό μείγμα της χώρας που θα επιτευχθεί μόνο μέσω του ταχέου κλεισίματος όλων των λειτουργούντων λιγνιτικών μονάδων έως το 2023 και η αντικαστάση τους με ανανεώσιμες πηγές παραγωγής ενέργειας που θα ενισχύσουν την πράσινη και βιώσιμη ανάπτυξη.

«Η απολιγνιτοποίηση της χώρας αποτελεί μονόδρομο», ήταν η φράση που επέλεξε ο κύριος Θωμάς προκειμένου να δώσει έμφαση στον πρωταρχικό στόχο της Πολιτείας, για αμέσο ενεργειακό μέλλον της χώρας.

O κ. Θωμάς χαρακτήρισε «μονόδρομο» την ταχεία απολιγνιτοποίηση (με το κλείσιμο όλων των λειτουργούντων λιγνιτικών μονάδων έως το 2023) για την πράσινη και βιώσιμη ανάπτυξη, σημειώνοντας ότι η χρήση του λιγνίτη είχε ήδη περιοριστεί την τελευταία δεκαετία, με τη μείωση της λιγνιτικής από τις 30.000 στις 10.000 γιγαβατώρες.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!