Δευτέρα, 21 Σεπτεμβρίου 2020
# M-NEWS:
Home | ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ - ΟΙΚΟΛΟΓΙΑ | [Η Ναυτεμπορική]: Απαντλήθηκε το μεγαλύτερο μέρος του πετρελαίου από το πλοίο στον Μαυρίκιο
[Η Ναυτεμπορική]: Απαντλήθηκε το μεγαλύτερο μέρος του πετρελαίου από το πλοίο στον Μαυρίκιο

[Η Ναυτεμπορική]: Απαντλήθηκε το μεγαλύτερο μέρος του πετρελαίου από το πλοίο στον Μαυρίκιο

Η μεγαλύτερη ποσότητα των καυσίμων που είχαν απομείνει σε ιαπωνικό φορτηγό πλοίο, από όπου σύμφωνα με εκτιμήσεις διέρρευσαν 1.000 τόνοι πετρελαίου στα ανοικτά των ακτών του Μαυρικίου, έχει απαντληθεί, όπως ανακοίνωσε η πλοιοκτήτρια εταιρία Nagashiki Shipping.

Ο πρωθυπουργός του Μαυρίκιου Πραβίντ Τζουγκνότ είχε δηλώσει την περασμένη Τρίτη ότι στο MV Wakashio συνεχίζουν να υπάρχουν 2.000 τόνοι πετρελαίου και ότι το πλοίο αναμενόταν να διαλυθεί, δημιουργώντας ανησυχίες για μεγάλη οικολογική καταστροφή.

«Άκουσα ότι η απάντληση έχει σχεδόν τελειώσει, αλλά είναι δύσκολο να πει κανείς ότι δεν έχει μείνει καθόλου πετρέλαιο στο πλοίο», δήλωσε ο Γιοσινόρι Φουκουσίμα, εκπρόσωπος της Nagashiki.

Το πλοίο ήταν υπό τη διαχείριση της Mitsui OSK Lines Ltd όταν προσάραξε σε κοραλλιογενή ύφαλο στη νοτιοανατολική ακτή του Μαυρίκιου στις 25 Ιουλίου. Ο Τζουγκνότ κήρυξε κατάσταση «περιβαλλοντικής έκτακτης ανάγκης» την Παρασκευή.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!