Δευτέρα, 20 Σεπτεμβρίου 2021
# M-NEWS:
Home | ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ - ΕΠΙΣΤΗΜΗ | [Η Ναυτεμπορική]: «Απαγορευτικό» από την Κίνα: Μόνο τρεις ώρες την εβδομάδα, τα online βιντεοπαιχνίδια για τους ανήλικους
[Η Ναυτεμπορική]: «Απαγορευτικό» από την Κίνα: Μόνο τρεις ώρες την εβδομάδα, τα online βιντεοπαιχνίδια για τους ανήλικους

[Η Ναυτεμπορική]: «Απαγορευτικό» από την Κίνα: Μόνο τρεις ώρες την εβδομάδα, τα online βιντεοπαιχνίδια για τους ανήλικους

H Κίνα απαγόρευσε στους κάτω των 18 να παίζουν online βιντεοπαιχνίδια για πάνω από τρεις ώρες την εβδομάδα, στο πλαίσιο μιας παρέμβασης που, όπως έχει υποστηριχθεί, είναι απαραίτητη για να διακοπεί η αυξανόμενη εξάρτηση από αυτό που έχει χαρακτηριστεί ως «πνευματικό όπιο».

Όπως λέει το Reuters, οι νέοι κανόνες, που δημοσιοποιήθηκαν τη Δευτέρα, εντάσσονται στο πλαίσιο μιας σειράς πρωτοβουλιών από το Πεκίνο με στόχο να ενισχυθεί ο έλεγχός του επί της κοινωνίας και τομέων- κλειδιών της οικονομίας, μεταξύ των οποίων η τεχνολογία, η εκπαίδευση κ.α., μετά από μια σειρά ετών μεγάλης ανάπτυξης.

Οι περιορισμοί αυτοί, που ισχύουν για κάθε συσκευή, περιλαμβανομένων των τηλεφώνων, αποτελούν πλήγμα στην παγκόσμια βιομηχανία gaming, η οποία «καλύπτει» εκατομμύρια παίκτες νεαρής ηλικίας, σε μια εξαιρετικά επικερδή αγορά.

Το όριο για τους κάτω των 18 είναι παιχνίδι για μια ώρα την ημέρα (8μμ – 9μμ), μόνο τις Παρασκευές, τα Σάββατα και τις Κυριακές, σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων Xinhua. Επίσης, μπορούν να παίζουν για μια ώρα (πάλι ίδιες ώρες) στις εθνικές αργίες.

Οι κανόνες αυτοί ανακοινώθηκαν από την NPPA (National Press and Publication Administration) και φαίνονται να εντάσσονται στο ευρύτερο πλαίσιο ενεργειών από το Πεκίνο ενάντια στους κινεζικούς τεχνολογικούς κολοσσούς, όπως η Alibaba Group και η Tencent Holdings. H καμπάνια για την αντιμετώπιση αυτού που κρατικά ΜΜΕ περιέγραψαν ως «βάρβαρη ανάπτυξη» κάποιων εταιρειών έχει «διαγράψει» δισεκατομμύρια δολάρια σε αξία μετοχών, τόσο εντός όσο και εκτός Κίνας.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!