Τρίτη, 11 Αυγούστου 2020
# M-NEWS:
Home | ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ - ΟΙΚΟΛΟΓΙΑ | [Η Ναυτεμπορική]: Απαγόρευση καύσης 120 ημερών στον Αμαζόνιο
[Η Ναυτεμπορική]: Απαγόρευση καύσης 120 ημερών στον Αμαζόνιο

[Η Ναυτεμπορική]: Απαγόρευση καύσης 120 ημερών στον Αμαζόνιο

Η κυβέρνηση της Βραζιλίας ανακοίνωσε σήμερα ότι σχεδιάζει την απαγόρευση καύσης στον Αμαζόνιο για διάστημα 120 ημερών κατά τη διάρκεια συνάντησης με παγκόσμιους επενδυτές με στόχο να κατευνάσει τις εντεινόμενες ανησυχίες για την καταστροφή του τροπικού δάσους.

Ο αντιπρόεδρος της Βραζιλίας Χάμιλτον Μουράο είπε σε δημοσιογράφους ότι προσκάλεσε επενδυτές σε μια τηλεδιάσκεψη να συνδράμουν στη χρηματοδότηση της προστασίας του τροπικού δάσους, αλλά ανέφερε πως δεν δεσμεύτηκαν για χορήγηση κονδυλίων και θέλoυν πρώτα να δουν αποτελέσματα.

Επενδυτές έχουν προειδοποιήσει ότι θα παγώσουν τις επενδύσεις τους στην Βραζιλία, ή θα αποσύρουν υπάρχουσες επενδύσεις, αν η κυβέρνηση του ακροδεξιού προέδρου Ζαΐχ Μπολσονάρου δεν δράσει για την προστασία του μεγαλύτερου τροπικού δάσους του πλανήτη, κλειδί στις προσπάθειες για την αποτροπή της κλιματικής αλλαγής, κυρίως εξαιτίας των τεράστιων ποσοτήτων διοξειδίου του άνθρακα που απορροφά.

Ο Μουράο υποστήριξε ότι ασκείται άδικη κριτική στην Βραζιλία για την αποψίλωση των δασών της Αμαζονίας, η οποία έχει εκτοξευτεί μετά την ανάληψη της προεδρίας από τον Μπολσονάρου. Ο αντιπρόεδρος τόνισε πως η κυβέρνηση κληρονόμησε υποστελεχωμένες περιβαλλοντικές υπηρεσίες.

Πρόσθεσε πως η κυβέρνηση δεν διαθέτει επαρκές προσωπικό για να εμποδίσει παρείσακτους να εισέρχονται σε μια έκταση ενός εκατομμυρίου τετραγωνικών χιλιομέτρων προστατευόμενων εδαφών των ιθαγενών, στην οποία εισβάλλουν όλο και περισσότεροι παράνομοι υλοτόμοι και χρυσωρύχοι.

Οι ειδικοί στον τομέα της δημόσιας υγείας και ανθρωπολόγοι φοβούνται ότι οι εισβολείς μεταδίδουν κορονοϊό γεγονός που μπορεί να αποδεκατίσει τις φυλές του Αμαζονίου.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!