Τρίτη, 1 Δεκεμβρίου 2020
# M-NEWS:
Home | ΠΟΛΙΤΙΚΗ | [Η Ναυτεμπορική]: ΑΟΖ Ελλάδας – Αιγύπτου και τουρκική προκλητικότητα στη συνάντηση Μητσοτάκη – Σίσι
[Η Ναυτεμπορική]: ΑΟΖ Ελλάδας – Αιγύπτου και τουρκική προκλητικότητα στη συνάντηση Μητσοτάκη – Σίσι

[Η Ναυτεμπορική]: ΑΟΖ Ελλάδας – Αιγύπτου και τουρκική προκλητικότητα στη συνάντηση Μητσοτάκη – Σίσι

Σε κοινές διαπιστώσεις και σύμπτωση απόψεων για την τουρκική προκλητικότητα κατέληξαν ο Κυριάκος Μητσοτάκης και ο πρόεδρος της Αιγύπτου, Αμπντέλ Φατάχ αλ Σίσι στη συνάντησή τους στο περιθώριο της Τριμερούς Συνόδου Ελλάδας-Κύπρου-Αιγύτπου. Ο κ. Σίσι συναντήθηκε νωριτερα και με τον πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας, Νίκο Αναστασιάδη.

Κοινή ήταν η διαπίστωση ότι η υπογραφή και κύρωση της ιστορικής συμφωνίας για την οριοθέτηση της ΑΟΖ Ελλάδας – Αιγύπτου παρουσιάζει πολλαπλά οφέλη, ενώ παράλληλα οι δύο ηγέτες επεσήμαναν την ανάγκη σεβασμού του Διεθνούς Δικαίου.

Οι δύο ηγέτες εξέφρασαν την ικανοποίησή τους και υπογράμμισαν τα πολλαπλά οφέλη για τις διμερείς σχέσεις, τόσο σε πολιτικό όσο και σε οικονομικό επίπεδο, αλλά και για την σταθερότητα και ευημερία της ευρύτερης περιοχής. Ο κ. Μητσοτάκης ενημέρωσε, επίσης, τον Πρόεδρο της Αιγύπτου για τις τελευταίες εξελίξεις στην Ανατολική Μεσόγειο και την κλιμακούμενη τουρκική προκλητικότητα. Οι δύο ηγέτες συμφώνησαν ως προς την επιθετική συμπεριφορά της Τουρκίας και τονίσαν την ανάγκη σεβασμού του Διεθνούς Δικαίου.

Επίσης, επιβεβαιώθηκε η κοινή αντίληψη όσον αφορά στην επίτευξη μιας πολιτικής λύσης στη Λιβύη, βάσει των αποφάσεων του Συμβουλίου Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών και της Διαδικασίας του Βερολίνου.Η Ελλάδα επιβεβαίωσε την επιθυμία της να συνεισφέρει εποικοδομητικά στη διαμόρφωση της επόμενης ημέρας στη Λιβύη, ενώ διαπιστώθηκε, επίσης, ταύτιση απόψεων όσον αφορά τον αποσταθεροποιητικό ρόλο που διαδραματίζει η Τουρκία στην περιοχή.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!