Κυριακή, 20 Σεπτεμβρίου 2020
# M-NEWS:
Home | ΥΓΕΙΑ - ΔΙΑΤΡΟΦΗ | [Η Ναυτεμπορική]: Αντιβιοτικά μόνο με ιατρική συνταγή από 1η Σεπτεμβρίου
[Η Ναυτεμπορική]: Αντιβιοτικά μόνο με ιατρική συνταγή από 1η Σεπτεμβρίου

[Η Ναυτεμπορική]: Αντιβιοτικά μόνο με ιατρική συνταγή από 1η Σεπτεμβρίου

Της Ανθής Αγγελοπούλου

Με νομοθετική πρωτοβουλία του υπουργού Υγείας Βασίλη Κικίλια η χορήγηση αντιβιοτικών από τα φαρμακεία θα γίνεται μόνο με ηλεκτρονική συνταγή.

Η κατάχρηση των αντιβιοτικών σε παγκόσμιο επίπεδο είναι, κατά τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας (ΠΟΥ), ένα από τα σημαντικότερα υγειονομικά ζητήματα που αντιμετωπίζει ο πλανήτης. Έχει οδηγήσει στην ανάπτυξη ανθεκτικών σε αυτά μικροβίων, που ευθύνονται για χιλιάδες θανάτους σε όλο τον κόσμο.

Ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών εξέφρασε την ικανοποίησή του καθώς δικαιώθηκαν οι αγώνες που έχει δώσει τα τελευταία χρόνια, για τη χορήγηση αντιβιοτικών μόνο με ιατρική συνταγή. H εφαρμογή του σχετικού Νόμου ξεκίνησε από την 1η Σεπτεμβρίου 2020.

Σχολιάζοντας το θέμα, ο πρόεδρος του ΙΣΑ Γιώργος Πατούλης είπε ότι ήταν καιρός να γίνει καθώς η χώρα μας κατέχει πολύ υψηλά ποσοστά, στην εμφάνιση ανθεκτικών μικροβίων, τα οποία συχνά αποβαίνουν μοιραία για τους ασθενείς. Γι’ αυτό ζήτησε την αυστηρή εφαρμογή του νόμου που απαγορεύει τη χορήγηση αντιβιοτικών χωρίς ιατρική συνταγή, -όπως γίνεται σε όλες τις υπόλοιπες χώρες της Ευρώπης –προκειμένου να προστατευθεί ο πολίτης και η Δημόσια υγεία.

Στο ίδιο μήκος κύματος και όλοι οι υγειονομικοί του Έβρου (Ιατρικός Σύλλογος, Οδοντιατρικός, Σύλλογος και Φαρμακευτικός Σύλλογος) χαιρέτησαν την πρόσφατη νομοθετική ρύθμιση της Κυβέρνησης (ΠΝΠ) για τη χορήγηση, από 1 Σεπτεμβρίου 2020, όλων των αντιβιοτικών αποκλειστικά με ηλεκτρονική ιατρική συνταγή.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!