Κυριακή, 26 Σεπτεμβρίου 2021
# M-NEWS:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Η Ναυτεμπορική]: Αντίθετες δυνάμεις δοκιμάζουν την παγκόσμια οικονομία
[Η Ναυτεμπορική]: Αντίθετες δυνάμεις δοκιμάζουν την παγκόσμια οικονομία

[Η Ναυτεμπορική]: Αντίθετες δυνάμεις δοκιμάζουν την παγκόσμια οικονομία

Ο κορωνοϊός και οι μεταλλάξεις τους εξακολουθούν να επηρεάζουν την παγκόσμια οικονομία, παρόλο που βρίσκεται σε φάση ανάκαμψης.

Από τις ΗΠΑ και την Κίνα μέχρι τη Γερμανία, τα τελευταία στοιχεία σηματοδοτούν μια οικονομική επιβράδυνση.

Η νέα φάση της πανδημίας χαρακτηρίζεται από το πλήγμα στις δαπάνες και τις ανατροπές στην εφοδιαστική αλυσίδα που απειλούν να διατηρήσουν τον πληθωρισμό σε υψηλά επίπεδα.

Η ανάκαμψη χάνει δυναμική

Οι δύο μεγαλύτερες οικονομίες του κόσμου αισθάνονται ήδη την πίεση, αναφέρει το Bloomberg (GDP Nowcast) σύμφωνα με τις εκτιμήσεις του οποίου, η αμερικανική οικονομία βρίσκεται σε ρυθμό ανάπτυξης 5,8% το τρέχον τρίμηνο, από 6,6% το δεύτερο τρίμηνο.

Για την Κίνα, το πρακτορείο εκτιμά ανάπτυξη 6,1% την ίδια περίοδο, από 7,9% το δεύτερο τρίμηνο. Όπως αναφέρει, η κινεζική οικονομία δεν αντιμετωπίζει μόνο την παραλλαγή Δέλτα του κορωνοϊού, αλλά και την λήψη δραστικών μέτρων από την κυβέρνηση για τις βιομηχανίες με υψηλή ρύπανση, και ενδεχομένως ένα πλήγμα στην επιχειρηματική εμπιστοσύνη από τη νέα ατζέντα «κοινής ευημερίας».

Η επιβράδυνση είναι ταχύτερη από ό, τι εκτιμούσαν οι οικονομολόγοι εναποθέτοντας στις κεντρικές τράπεζες και τις κυβερνήσεις να διαχειριστούν τον συνδυασμό της ανάκαμψης που χάνει φόρα και της επίμονης πίεσης των τιμών. «Δεν βρισκόμαστε σε κατάσταση πανικού, τα δεδομένα δείχνουν πιο ήπια ανάκαμψη και όχι ανατροπή», ανέφεραν οι οικονομολόγοι του Bloomberg.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!