Τετάρτη, 20 Οκτωβρίου 2021
# M-NEWS:
Home | ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ - ΕΠΙΣΤΗΜΗ | [Η Ναυτεμπορική]: Αντίστροφη μέτρηση για τον κυνηγό των Τρωικών
[Η Ναυτεμπορική]: Αντίστροφη μέτρηση για τον κυνηγό των Τρωικών

[Η Ναυτεμπορική]: Αντίστροφη μέτρηση για τον κυνηγό των Τρωικών

To σκάφος της αποστολής Lucy θα εξερευνήσει τους Τρωικούς αστεροειδείς.

Η NASA ανακοίνωσε την ημερομηνία της εκτόξευσης του σκάφους της αποστολής Lucy το οποίο θα εξερευνήσει Τρωικούς. Πρόκειται για μια κατηγορία αστεροειδών και φυσικών δορυφόρων του ηλιακού μας συστήματος. Η εκτόξευση θα γίνει στις 16 Οκτωβρίου από το Κέηπ Κανάβεραλ στη Φλόριντα.

«Η αποστολή θα επισκεφτεί τους περισσότερους αστεροειδείς που έχει επισκεφτεί ποτέ μια αποστολή. Επίσης η αποστολή θα σπάσει ένα ακόμη ρεκόρ αφού το σκάφος κινείται με ηλιακή ενέργεια και όταν φτάσει στον προορισμό του θα είναι το σκάφος ηλιακής ενέργειας που θα έχει ταξιδέψει πιο μακριά από οποιοδήποτε άλλο παρόμοιας τεχνολογίας στο ηλιακό μας σύστημα» αναφέρει ο Χάλ Λέβινσον του Southwest Research Institute που είναι επικεφαλής επιστήμονας της αποστολής η οποία πήρε το όνομα της Lucy όπως ονομάστηκε ένας σκελετός που μέχρι πρόσφατα θεωρούνταν ο αρχαιότερος σκελετός ενός ανθρωποειδούς.

Το σκάφος θα μελετήσει τους Τρωικούς, μια σημαντική ομάδα διαστημικών σωμάτων του ηλιακού μας συστήματος για την οποία γνωρίζουμε λίγα πράγματα. Οι τρωικοί είναι αστεροειδείς ή φυσικοί δορυφόροι που κινούνται στην ίδια τροχιά με έναν, μεγαλύτερου μεγέθους, πλανήτη ή δορυφόρο αντίστοιχα, αλλά δεν συγκρούεται με αυτό(ν) διότι ο χώρος στον οποίο βρίσκεται παγιδευμένο το μικρότερο αυτό σώμα τοποθετείται 60° μπροστά ή πίσω του σώματος με το οποίο μοιράζεται την τροχιά.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!