Τετάρτη, 21 Απριλίου 2021
# M-NEWS:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Η Ναυτεμπορική]: Αντίστροφη μέτρηση για το πρόγραμμα «Ηρακλής ΙΙ»
[Η Ναυτεμπορική]: Αντίστροφη μέτρηση για το πρόγραμμα «Ηρακλής ΙΙ»

[Η Ναυτεμπορική]: Αντίστροφη μέτρηση για το πρόγραμμα «Ηρακλής ΙΙ»

Της Ειρήνης Σακελλάρη
esak@naftemporiki.gr

Μέσα στην εβδομάδα περνάει από το Κολέγιο των Επιτρόπων το πρόγραμμα «Ηρακλής ΙΙ», γεγονός το οποίο επιτρέπει άμεση ανανέωση της εγγύησης των 12 δισ. ευρώ και τη διενέργεια τιτλοποιήσεων. Το θεσμικό πλαίσιο θα ακολουθήσει και θα είναι και αυτό έτοιμο μέσα στον Απρίλιο. Ωστόσο, δεν πρόκειται να υπάρξει κενό στη χρήση του «εργαλείου».

Το APS «Ηρακλής» και κατά το δεύτερο μέρος του θα υπηρετεί δύο καίριες προϋποθέσεις, όπως άλλωστε συνέβη και ως προς το πρώτο σκέλος του:

* Καμία ενέργεια που να αφορά τις τιτλοποιήσεις δεν πρόκειται να παραβιάσει τον κανόνα του state aid free, δηλαδή δεν πρόκειται να δημιουργήσει πρόβλημα που να μπορεί δυνητικά να ερμηνευτεί από την Κομισιόν ως κρατική βοήθεια, καθώς κάτι τέτοιο ακυρώνει αυτομάτως το project.

* Οποιαδήποτε αλλαγή λόγω συνθηκών συντελεστεί στον τρόπο που θα λειτουργήσουν τράπεζες και διαχειριστές δανείων δεν πρόκειται να θίξει την αξιοπιστία του senior tranche, στοιχείο το οποίο θα κρίνεται σε κάθε αλλαγή από τους οίκους πιστοληπτικής αξιολόγησης που έχουν βαθμολογήσει την τιτλοποίηση πριν από την αλλαγή αυτή.

Τα θέματα αυτά είναι εξόχως σημαντικά για την αξιοπιστία του εγχειρήματος και της δευτερογενούς αγοράς δανείων που δημιουργείται.

Πιο συγκεκριμένα, τα παραπάνω θέματα αφορούν ιδιαιτέρως την περίοδο του Covid-19, μία περίοδο κατά την οποία δεν λειτουργούν τα δικαστήρια και έχουν ανασταλεί στο σύνολό τους οι πλειστηριασμοί.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!