Τετάρτη, 27 Οκτωβρίου 2021
# M-NEWS:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Η Ναυτεμπορική]: «Αντίο Silicon Valley»: Η Tesla μεταφέρει την έδρα της στο Τέξας
[Η Ναυτεμπορική]: «Αντίο Silicon Valley»: Η Tesla μεταφέρει την έδρα της στο Τέξας

[Η Ναυτεμπορική]: «Αντίο Silicon Valley»: Η Tesla μεταφέρει την έδρα της στο Τέξας

Η Tesla μεταφέρει την εταιρική της έδρα στο Όστιν του Τέξας, όπου ολοκληρώνεται το νέο εργοστάσιο για την παραγωγή του Model Y και του επερχόμενο Cybertruck.

Η αυτοκινητοβιομηχανία μετακομίζει από την Καλιφόρνια όπου παρέμεινε για 18 χρόνια.

Ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας Έλον Μασκ ανακοίνωσε την μετακόμιση την Πέμπτη, κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης των μετόχων της κατασκευάστριας ηλεκτρικών οχημάτων.

Η Tesla, η οποία ιδρύθηκε το 2003, είχε αρχικά την έδρα της στο Σαν Κάρλος της Καλιφόρνια. Έπειτα, το 2009, ανακοίνωσε τη μετακόμισή της στο Πάλο Άλτο, το καταπράσινο προάστιο της Silicon Valley που φιλοξενεί το Πανεπιστήμιο του Stanford και αρκετές εταιρείες επιχειρηματικών κεφαλαίων. Ένα χρόνο μετά εισήχθη στο χρηματιστήριο.

Όμως, η εταιρεία έχει εξελιχθεί από μια ελλιπή startup στην πολυτιμότερη αυτοκινητοβιομηχανία του κόσμου και το Τέξας, που κατέχει κεντρική θέση ανάμεσα στις δύο ακτές, έχει γίνει το κέντρο βάρους της Tesla στις ΗΠΑ.

Η απόφαση του Μασκ να μεταφέρει την έδρα στο Τέξας έρχεται παρά την έντονη δυσφορία μεταξύ ορισμένων εταιρειών με τις πολιτικές που ισχύουν στη συγκεκριμένη πολιτεία,όπως ο πρόσφατος νόμος που απαγορεύει τις αμβλώσεις ή οι προσπάθειες περιορισμού των δικαιωμάτων των ψηφοφόρων.

Η Tesla είναι άλλη μία εταιρεία της Καλιφόρνιας που μετακομίζει στο Τέξας, μια πολιτεία που έχει χαμηλότερους φόρους, χαμηλότερο κόστος ζωής και λιγότερους κανονισμούς για τις επιχειρήσεις.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!