Σάββατο, 4 Δεκεμβρίου 2021
# M-NEWS:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Η Ναυτεμπορική]: Αντικαπνιστικός Νόμος: Παραβάσεις και πρόστιμα σε Αθήνα και επαρχία
[Η Ναυτεμπορική]: Αντικαπνιστικός Νόμος: Παραβάσεις και πρόστιμα σε Αθήνα και επαρχία

[Η Ναυτεμπορική]: Αντικαπνιστικός Νόμος: Παραβάσεις και πρόστιμα σε Αθήνα και επαρχία

Πρόστιμα συνολικού ύψους 2.600,00 ευρώ επιβλήθηκαν από την Εθνική Αρχή Διαφάνειας σε συνεργασία με την ΕΛ.ΑΣ και τη Δημοτική Αστυνομία του Δήμου Αθηναίων, το διάστημα 19-21.11.2021, μετά από ελέγχους σε εκατόν εννέα (109) επιχειρήσεις της Αθήνας, Πάτρας, Λάρισας, Βόλου, Κορίνθου και Ρέθυμνου με αντικείμενο την τήρηση τη αντικαπνιστικής νομοθεσίας. Διαπιστώθηκαν έξι (6) παραβάσεις.

Ειδικότερα:

• Επιβλήθηκαν τρία (3) πρόστιμα συνολικού ύψους 1.500€ σε τρία (3) καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος (ΚΥΕ) στην περιοχή της πλατείας Μαβίλης για μη λήψη μέτρων αποτροπής καπνίσματος. Συγκεκριμένα (2×500) για έλλειψη ανάρτησης σήμανσης απαγόρευσης καπνίσματος και (1×500) για ύπαρξη σταχτοδοχείων σε εσωτερικό χώρο.

• Επιβλήθηκε ένα (1) πρόστιμο ύψους 100€ σε πελάτη που βρέθηκε να καπνίζει εντός εσωτερικού χώρου καταστήματος υγειονομικού ενδιαφέροντος (ΚΥΕ) και πρόστιμο ύψους 500€ στον υπεύθυνο διαχείρισης της επιχείρησης για ανοχή καπνιζόντων, στην περιοχή της πλατείας Μαβίλη.

• Επιβλήθηκε ένα (1) πρόστιμο ύψους 500€ σε υπεύθυνο διαχείρισης επιχείρησης καταστήματος υγειονομικού ενδιαφέροντος (ΚΥΕ) στην περιοχή των Αμπελοκήπων για μη τήρηση Βιβλίου Αναφοράς Καπνίσματος.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!