Παρασκευή, 25 Σεπτεμβρίου 2020
# M-NEWS:
Home | ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ - ΕΠΙΣΤΗΜΗ | [Η Ναυτεμπορική]: «Αντεπίθεση» της Huawei στο Android: Το λειτουργικό της, Harmony, έρχεται στα κινητά της
[Η Ναυτεμπορική]: «Αντεπίθεση» της Huawei στο Android: Το λειτουργικό της, Harmony, έρχεται στα κινητά της

[Η Ναυτεμπορική]: «Αντεπίθεση» της Huawei στο Android: Το λειτουργικό της, Harmony, έρχεται στα κινητά της

H Huawei ανακοίνωσε σχέδια για προεγκατάσταση του λειτουργικού συστήματός της, Harmony, στα smartphones της από το επόμενο έτος- με την κινεζική εταιρεία να λέει επίσης πως θα προσφέρει το λογισμικό και σε άλλους κατασκευαστές για χρήση ως εναλλακτική στο Android της Google.

H Huawei βρίσκεται στη δεύτερη θέση της παγκόσμιας κατάταξης όσον αφορά στις πωλήσεις τηλεφώνων μετά από μια μικρή «θητεία» στην πρώτη θέση. Ωστόσο, όπως υπογραμμίζει το BBC, και άλλοι έχουν προσπαθήσει στο παρελθόν να αμφισβητήσουν την κυριαρχία της Google και της Apple, χωρίς επιτυχία.

Τα κινητά με Android αποτελούσαν το 85,4% του συνόλου των smartphones που διατέθηκαν πέρυσι, σύμφωνα με την IDC, με το iOS της Apple να έχει το 14,6%. Τα ποσοστά αυτά δείχνουν την έκταση της κυριαρχίας των λειτουργικών των δύο εταιρειών στα κινητά, την οποία προσπάθησαν να αμφισβητήσουν η Samsung με το Tizen, η Amazon με το FireOS, η Microsoft με το Windows Phone και η Canonical με το Ubuntu.

Η εν λόγω κίνηση της Huawei οφείλεται στο ότι δεν μπορεί να παρέχει δημοφιλείς εφαρμογές και υπηρεσίες της Google στις νεότερες συσκευές της, λόγω απαγόρευσης από την αμερικανική κυβέρνηση.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!