Παρασκευή, 5 Μαρτίου 2021
# M-NEWS:
Home | ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ - ΕΠΙΣΤΗΜΗ | [Η Ναυτεμπορική]: «Αντεπίθεση» της Google στην Αυστραλία, με δική της ενημερωτική πλατφόρμα
[Η Ναυτεμπορική]: «Αντεπίθεση» της Google στην Αυστραλία, με δική της ενημερωτική πλατφόρμα

[Η Ναυτεμπορική]: «Αντεπίθεση» της Google στην Αυστραλία, με δική της ενημερωτική πλατφόρμα

Η Google λάνσαρε την Παρασκευή μια πλατφόρμα στην Αυστραλία όπου προσφέρει ειδήσεις για τις οποίες έχει πληρώσει, κλείνοντας τις δικές της συμφωνίες για περιεχόμενο με εκδότες, σε μια κίνηση με σκοπό να δείξει ότι ο νόμος που προτείνει η κυβέρνηση για την επιβολή πληρωμών- κάτι που θα αποτελούσε παγκόσμια πρωτιά- δεν είναι απαραίτητος.

Όπως αναφέρει το Reuters, η πλατφόρμα News Showcase είχε βγει προηγουμένως μόνο στη Βραζιλία και στη Γερμανία και προοριζόταν αρχικά για λανσάρισμα τον περασμένο Ιούνιο. Ωστόσο η Google καθυστέρησε τα σχέδιά της όταν η Κανμπέρα κινήθηκε για να καταστήσει απαραίτητη από νομικής πλευράς προϋπόθεση η Google και το Facebook να πληρώνουν τις αυστραλιανές εταιρείες ΜΜΕ για περιεχόμενο, κάτι άνευ προηγουμένου οπουδήποτε αλλού στον κόσμο.

Η εταιρεία τεχνολογίας, που πιέζει ακόμα την κυβέρνηση, είχε υποστηρίξει στο παρελθόν πως ο νόμος αυτός δεν είναι λειτουργικός και θα την ανάγκαζε να αποσυρθεί από τη χώρα εάν εφαρμοζόταν.

Με τη νομοθεσία πλέον να εξετάζεται στο κοινοβούλιο, το λανσάρισμα του News Showcase στην Αυστραλία περιλαμβάνει πληρωμές σε επτά εγχώρια ΜΜΕ, μεταξύ των οποίων οι Canberra Times, για χρήση του περιεχομένου τους. Δεν έγιναν γνωστές οι οικονομικές λεπτομέρειες των συμφωνιών.

Η Google ανακοίνωσε την Παρασκευή πως ανυπομονεί να προβεί σε συμφωνίες με περισσότερους αυστραλιανούς εκδότες, η θέση των οποίων ενισχύεται από τις κινήσεις της κυβέρνησης απέναντι στο Facebook και τη Google.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!