Πέμπτη, 21 Οκτωβρίου 2021
# M-NEWS:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Η Ναυτεμπορική]: Ante portas το πράσινο test για τις τράπεζες
[Η Ναυτεμπορική]: Ante portas το πράσινο test για τις τράπεζες

[Η Ναυτεμπορική]: Ante portas το πράσινο test για τις τράπεζες

Της Ειρήνης Σακελλάρη

Ενώπιον νέων κεφαλαιακών αναγκών μπορεί να βρεθούν οι ευρωπαϊκές τράπεζες στο πλαίσιο των νέων πανευρωπαϊκών stress tests με ημερομηνία αφετηρίας την 31η Δεκεμβρίου. Οι ελληνικές τράπεζες ωστόσο δείχνουν να μην ανησυχούν για τη συγκεκριμένη άσκηση που είναι η πρώτη του είδους της για την Ευρώπη.

Η άσκηση θα καταγράφει δύο σκέλη κινδύνου: Τον κίνδυνο χώρας στο κλίμα όπως ακριβώς και στα κανονικά stress tests και τον κίνδυνο των τραπεζών που θα προκύπτει από το ποιες εταιρίες ακριβώς χρηματοδοτούν.

Με στοιχεία λοιπόν τέλους του έτους ξεκινάει από τον SSM το πανευρωπαϊκό νέο stress test των τραπεζών με αντικείμενο τον κίνδυνο κλίματος.

To naftemporiki.gr διασφάλισε και παρουσιάζει όλες τις λεπτομέρειες για το κρίσιμη άσκηση που ξεκινάει στο τέλος του έτους.

Η άσκηση θα διεξαχθεί με στοιχεία της 31ης Δεκεμβρίου του 2021 και τα αποτελέσματά της θα γίνουν γνωστά τον Ιούλιο του 2022 ενώ τα στοιχεία από τις τράπεζες μαζί με τη διασφάλιση της ποιότητάς τους από την ECB θα δοθούν στο διάστημα μεταξύ Μαρτίου και Ιουλίου στους επόπτες όπως γίνεται και στα κανονικά stress tests.

Το Δεκέμβριο του 2021 θα επικοινωνηθεί το πακέτο stress test για τον κλιματικό κίνδυνο στις τράπεζες.

Eλληνικές Συστημικές Τράπεζες

Σε ότι αφορά τη χώρα μας τα στοιχεία δείχνουν πως οι ελληνικές τράπεζες είναι αρκετά πίσω σε πρακτικές διασφάλισης κλιματικού κινδύνου.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!