Σάββατο, 12 Ιουνίου 2021
# M-NEWS:
Home | ΕΛΛΑΔΑ | [Η Ναυτεμπορική]: Αντ. Μανιτάκης για ανεμβολίαστους: Θεμιτή η απαγόρευση εισόδου στην εργασία – Όχι απολύσεις
[Η Ναυτεμπορική]: Αντ. Μανιτάκης για ανεμβολίαστους: Θεμιτή η απαγόρευση εισόδου στην εργασία – Όχι απολύσεις

[Η Ναυτεμπορική]: Αντ. Μανιτάκης για ανεμβολίαστους: Θεμιτή η απαγόρευση εισόδου στην εργασία – Όχι απολύσεις

«Είναι θεμιτό οποιοδήποτε μέτρο απαιτείται για την προστασία της δημόσιας Υγείας και το οποίο βρίσκει έρεισμα και στις γνωμοδοτήσεις της Επιτροπής των Ειδικών».Αυτό υπογράμμισε ο καθηγητής Συνταγματικού Δικαίου και πρώην υπουργός, Αντώνης Μανιτάκης,σχετικά με το ενδεχόμενο απαγόρευσης εισόδου όσων δεν έχουν εμβολιαστεί, στον εργασιακό τους χώρο.

Ο κ. Μανιτάκης, μιλώντας στο Πρώτο πρόγραμμα εκτίμησε ότι κάτι τέτοιο θα είναι συνταγματικό και νόμιμο.

Ωστόσο, εξέφρασε την αντίθεσή του με την θέση του υπουργού Ανάπτυξης, Άδωνι Γεωργιάδη, ο οποίος άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο να έχει τη δυνατότητα μια επιχείρηση να απολύει τον εργαζόμενο επειδή δεν εμβολιάστηκε.

«Ακραίο μέτρο η απόλυση. Δεν είναι ούτε αναγκαίο, ούτε νόμιμο», σημείωσε, λέγοντας πώς σε αυτές τις περιπτώσεις μπορούν να επιβληθούν άλλα μέτρα, όπως για παράδειγμα η μετάθεση των ανεμβολίαστων σε θέσεις όπου δεν έρχονται σε επαφή με το κοινό, ή να τεθούν σε αργία και να τους επιβληθεί στέρηση μισθού. Αντιθέτως, όπως είπε, η υποχρέωση εμβολιασμού, μπορεί να τεθεί ως όρος για την πρόσληψη ενός εργαζόμενου. Ο καθηγητής επανέλαβε τη θέση του ότι η υποχρεωτικότητα του εμβολιασμού για ορισμένες κατηγορίες εργαζομένων, κινείται στο πλαίσιο του Συντάγματος.

Παράλληλα, ο κ. Μανιτάκης είπε ότι θα είναι νόμιμη ενδεχόμενη απόφαση επιχειρηματιών και ιδιοκτητών καταστημάτων να απαγορεύσουν την είσοδο σε πελάτες που δεν έχουν εμβολιαστεί.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!