Δευτέρα, 14 Ιουνίου 2021
# M-NEWS:
Home | ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ - ΕΠΙΣΤΗΜΗ | [Η Ναυτεμπορική]: ANOM: H εφαρμογή του FBI που παγίδευσε εκατοντάδες κακοποιούς σε όλο τον κόσμο
[Η Ναυτεμπορική]: ANOM: H εφαρμογή του FBI που παγίδευσε εκατοντάδες κακοποιούς σε όλο τον κόσμο

[Η Ναυτεμπορική]: ANOM: H εφαρμογή του FBI που παγίδευσε εκατοντάδες κακοποιούς σε όλο τον κόσμο

Πάνω από 800 ύποπτοι ως εγκληματίες συνελήφθησαν ανά τον κόσμο, αφού χρησιμοποίησαν μια εφαρμογή κρυπτογραφημένων μηνυμάτων την οποία στην πραγματικότητα έλεγχε το FBI.

Όπως αναφέρεται σε δημοσίευμα του BBC, η συγκεκριμένη επιχείρηση διεξήχθη από κοινού από την Αυστραλία και το FBI, και στο πλαίσιό της συσκευές με την εφαρμογή ANOM κυκλοφορούσαν κρυφά μεταξύ εγκληματιών, επιτρέποντας στις αρχές να παρακολουθούν τις συνομιλίες τους για δραστηριότητες όπως εμπόριο ναρκωτικών, «ξέπλυμα» χρημάτων και ακόμη και σχέδια δολοφονιών. Η όλη υπόθεση χαρακτηρίζεται ως κομβικής σημασίας.

Μεταξύ των στόχων περιλαμβάνονται κυκλώματα ναρκωτικών και άτομα που έχουν σχέσεις με το οργανωμένο έγκλημα. Κατασχέθηκαν ναρκωτικά, όπλα, πολυτελή οχήματα και μετρητά, ενώ η επιχείρηση διεξήχθη σε πολλές χώρες. Σημειώνεται πως, στο πλαίσιό της, μεταξύ άλλων, κατασχέθηκαν οκτώ τόνοι κοκαΐνης, 250 όπλα και ποσό άνω των 48 εκατ. δολαρίων, σε διάφορα συναλλάγματα και κρυπτονομίσματα. Ο Αυστραλός πρωθυπουργός Σκοτ Μόρισον έκανε λόγο για μια επιχείρηση που αποτέλεσε «βαρύ πλήγμα κατά του οργανωμένου εγκλήματος» ανά τον κόσμο.

Η Europol περιέγραψε την επιχείρηση Trojan Shield/ Greenlight ως τη μεγαλύτερη επιχείρηση των αρχών που έχει γίνει ποτέ ενάντια στις κρυπτογραφημένες επικοινωνίες.

Το FBI άρχισε να λειτουργεί ένα δίκτυο κρυπτογραφημένων συσκευών υπό την ονομασία ANOM, και διένειμε συγκαλυμμένα συσκευές με την εν λόγω εφαρμογή chat στον υπόκοσμο μέσω πληροφοριοδοτών.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!