Πέμπτη, 4 Μαρτίου 2021
# M-NEWS:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Η Ναυτεμπορική]: Άνοδος του δείκτη οικονομικού κλίματος μεταξύ των CEOs
[Η Ναυτεμπορική]: Άνοδος του δείκτη οικονομικού κλίματος μεταξύ των CEOs

[Η Ναυτεμπορική]: Άνοδος του δείκτη οικονομικού κλίματος μεταξύ των CEOs

Στις 142 μονάδες αυξήθηκε ο γενικός δείκτης οικονομικού κλίματος (ΕΑΣΕ/ICAP-CEO General Index) το τέταρτο τρίμηνο του 2020, όπως καταγράφηκε από την τριμηνιαία έρευνα που διεξάγεται σε δείγμα 2.540 διευθυνόντων συμβούλων/γενικών διευθυντών των μεγαλυτέρων ελληνικών επιχειρήσεων από την Εταιρεία Ανωτάτων Στελεχών Επιχειρήσεων (ΕΑΣΕ) σε συνεργασία με την ICAP.

Η έρευνα πραγματοποιήθηκε την περίοδο 27/12/2020 – 10/1/2021.

Το τέταρτο τρίμηνο του 2020 ο γενικός δείκτης οικονομικού κλίματος (ΕΑΣΕ/ICAP-CEO General Index) παρουσίασε νέα άνοδο και διαμορφώθηκε στις 142 μονάδες.

Η βελτίωση του δείκτη οφείλεται στις προσδοκίες για ανάκαμψη της οικονομικής δραστηριότητας που στηρίζονται στην αναμενόμενη μερική άρση της αναστολής δραστηριοτήτων και επαναλειτουργία του λιανικού εμπορίου υπό όρους και παράλληλα στην έναρξη των εμβολιασμών του πληθυσμού που θα οδηγήσει στην συρρίκνωση της εξάπλωσης της πανδημίας που προκλήθηκε από τον κορωνοϊό και σταδιακά στον περιορισμό της με επακόλουθο την επάνοδο της οικονομίας στην κανονικότητα. Η ανάλυση των αποτελεσμάτων ανά κατηγορία μεγέθους δείχνει αύξηση του δείκτη σε όλα τα μεγέθη επιχειρήσεων.

Ο δείκτης τρέχουσας οικονομικής κατάστασης (ΕΑΣΕ-CEO Current status Index) σημείωσε άνοδο στις 106 μονάδες, ενώ ο δείκτης προσδοκιών (ΕΑΣΕ-CEO Expectation Index) αυξήθηκε ταχύτερα στις 179 μονάδες.

Οι επιμέρους δείκτες

Αναλυτικά, οι επιμέρους δείκτες καταγράφουν τις παρακάτω εξελίξεις για το 4ο τρίμηνο του 2020:

-Ο δείκτης τρέχουσας οικονομικής κατάστασης της χώρας παρουσίασε μικρή άνοδο στις 111 μονάδες έναντι 109 το προηγούμενο τρίμηνο.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!