Δευτέρα, 8 Μαρτίου 2021
# M-NEWS:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Η Ναυτεμπορική]: Ανοδικά οι διεθνείς τουριστικές κρατήσεις
[Η Ναυτεμπορική]: Ανοδικά οι διεθνείς τουριστικές κρατήσεις

[Η Ναυτεμπορική]: Ανοδικά οι διεθνείς τουριστικές κρατήσεις

Του Αντώνη Τσιμπλάκη
atsimp@naftemporiki.gr

Εφικτοί υπό προϋποθέσεις είναι οι στόχοι που έχει θέσει ο ελληνικός τουρισμός για αύξηση εσόδων κατά 100% σε σχέση με το καταστροφικό λόγω της πανδημίας 2020. Ο πήχης έχει ανέβει στα 8 δισ. ευρώ για φέτος, δηλαδή τα διπλάσια σε σχέση με πέρυσι, αλλά μόλις στο 40% των επιδόσεων του 2019.

Τη δυνατότητα επίτευξης του στόχου επιβεβαιώνει τελευταία παγκόσμια έρευνα της Tripadvisor, η οποία δείχνει κατακόρυφη αύξηση της επιθυμίας για ταξίδια, ακόμα και διάρκειας τεσσάρων μηνών. Η χώρα μας αποτελεί έναν από τους δημοφιλέστερους προορισμούς στον κόσμο, και εφόσον οι εμβολιασμοί σταδιακά περιορίσουν την εξάπλωση του δεύτερου κύματος της πανδημίας, και παράλληλα υπάρξουν κοινοί κανονισμοί για τις υγειονομικές προϋποθέσεις στις μετακινήσεις μεταξύ κρατών, τα έσοδα από τον τουρισμό φέτος μπορούν να φτάσουν ή και να ξεπεράσουν τον στόχο.

Η έρευνα

Παρά το γεγονός ότι πολλές χώρες σε όλο τον κόσμο εξακολουθούν να αντιμετωπίζουν υψηλά ποσοστά διάδοσης της πανδημίας, πολλοί ταξιδιώτες αισθάνονται αισιόδοξοι ότι θα μπορέσουν να κάνουν διακοπές στο εξωτερικό φέτος, κυρίως λόγω του εμβολίου κατά του Covid 19. «Πολλοί άνθρωποι ήδη σχεδιάζουν το επόμενο μεγάλο ταξίδι τους – ακόμη και για ταξίδια άνω των τεσσάρων μηνών» δήλωσε η Shibani Walia, αναλύτρια της Tripadvisor, στέλνοντας μήνυμα στη βιομηχανία: «Προορισμοί, ξενοδοχεία και τουριστικοί πράκτορες είναι τόσο σημαντικό να ενεργήσουν τώρα για να προσελκύσουν το πρώτο κύμα κρατήσεων, αλλιώς κινδυνεύουν να μείνουν έξω από το παιχνίδι του ανταγωνισμού».

Στην έκθεση αναλύονται τα δεδομένα αναζήτησης καθώς και τα σχόλια των υποψήφιων τουριστών σε έξι μεγάλες αγορές (Ηνωμένες Πολιτείες, Ηνωμένο Βασίλειο, Αυστραλία, Ιταλία, Ιαπωνία και Σιγκαπούρη).

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!