Παρασκευή, 10 Ιουλίου 2020
# M-NEWS:
Home | ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ - ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ | [Η Ναυτεμπορική]: Άνοιξαν τα σπήλαια του Διρού: Με μάσκες οι επισκέψεις και απολυμάνσεις σε βάρκες
[Η Ναυτεμπορική]: Άνοιξαν τα σπήλαια του Διρού: Με μάσκες οι επισκέψεις και απολυμάνσεις σε βάρκες

[Η Ναυτεμπορική]: Άνοιξαν τα σπήλαια του Διρού: Με μάσκες οι επισκέψεις και απολυμάνσεις σε βάρκες

Άνοιξαν τις πύλες του τα Σπήλαια Διρού, όπως πληροφόρησε η Εταιρεία Ακινήτων Δημοσίου (ΕΤΑΔ) ΑΕ, ιδιοκτήτρια και διαχειρίστρια αυτών.

Τα Σπήλαια Διρού επαναλειτουργούν και υποδέχονται και πάλι με ασφάλεια τους επισκέπτες, μετά τη σχεδόν τρίμηνη διακοπή λόγω της πανδημίας. Η ΕΤΑΔ ΑΕ και η Διεύθυνση των Σπηλαίων έχουν λάβει όλα τα απαραίτητα και επιβεβλημένα μέτρα προστασίας από την Covid -19, ενώ τηρούνται αυστηρά όλα τα υγειονομικά πρωτόκολλα που έχουν οριστεί από τα υπουργεία Πολιτισμού και Αθλητισμού και Υγείας.

Διευκρινίζεται, πως, σύμφωνα με τις οδηγίες, για λόγους ασφαλείας, πραγματοποιείται μόνο η μικρή λιμναία διαδρομή και είναι υποχρεωτική η χρήση μάσκας, τόσο για τους εργαζόμενους όσο και για τους επισκέπτες.

Οι χώροι έχουν απολυμανθεί και θα επαναλαμβάνονται τακτικά οι απολυμάνσεις. Όσον αφορά τις βάρκες και τα σωσίβια θα απολυμαίνονται έπειτα από κάθε διαδρομή. Το ωράριο λειτουργίας είναι καθημερινές και Σαββατοκύριακα από τις 9:00 έως τις 17:00 (το ταμείο είναι ανοικτό έως τις 16:45).

Σπήλαια Διρού

Στον Πύργο Διρού βρίσκονται τα περίφημα σπήλαια Αλεπότρυπα και Βλυχάδα, 5 χλμ ΒΔ. Τα εξερεύνησαν οι σπηλαιολόγοι Ιωάννης και Άννα Πετροχείλου. Το σπήλαιο Αλεπότρυπα ανακαλύφθηκε το 1958. Οι αρχαιολογικές έρευνες άρχισαν το 1970 υπό τη διεύθυνση του αρχαιολόγου Γεωργίου Παπαθανασόπουλου.

Η σπηλιά, κατά τη διάρκεια της Νεότερης Νεολιθικής Περιόδου (4000 ­ 3000 π.Χ.), χρησιμοποιήθηκε σαν καταφύγιο, κατοικία, εργαστήριο, αποθήκη αγαθών, νεκροταφείο και τόπος λατρείας.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!