Πέμπτη, 5 Αυγούστου 2021
# M-NEWS:
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [Η Ναυτεμπορική]: Ανησυχία της ΕΕ για το προσωπικό της στο Αφγανιστάν
[Η Ναυτεμπορική]: Ανησυχία της ΕΕ για το προσωπικό της στο Αφγανιστάν

[Η Ναυτεμπορική]: Ανησυχία της ΕΕ για το προσωπικό της στο Αφγανιστάν

Η ΕΕ “ανησυχεί πολύ” για την κατάσταση ασφαλείας που έχει προκληθεί από τους Ταλιμπάν στο Αφγανιστάν και εξετάζει τα μέτρα που θα λάβει για το προσωπικό της στη χώρα αυτή, ανακοίνωσε σήμερα εκπρόσωπος του επικεφαλής της ευρωπαϊκής διπλωματίας Ζοζέπ Μπορέλ.

“Οι Ταλιμπάν είναι υπεύθυνοι για τη βία, η οποία αποτελεί εμπόδιο στην ειρηνευτική διαδικασία και αντιβαίνει στις δεσμεύσεις που καθορίζονται στη συμφωνία που επιτεύχθηκε (στη Ντόχα) με τις ΗΠΑ τον Φεβρουάριο του 2020″, δήλωσε η εκπρόσωπος Ναμπιλά Μασραλί καταγγέλλοντας μια “απαράδεκτη” κατάσταση.

“Εξετάζουμε τα μέτρα ασφαλείας για τους Ευρωπαίους που βρίσκονται στη χώρα”, δήλωσε χωρίς να διευκρινίσει.

“Η απομάκρυνση του προσωπικού που συμμετέχει στην ευρωπαϊκή αναπτυξιακή βοήθεια δεν είναι απαραίτητη επί του παρόντος, ούτε στην Καμπούλ, ούτε αλλού”, υποστήριξε την Τρίτη άλλος συνεργάτης του Μπορέλ.

Ωστόσο, οι αποφάσεις που λαμβάνονται από τα κράτη μέλη μπορεί να αλλάξουν τα δεδομένα. Η Γαλλία και η Γερμανία ζήτησαν από τους πολίτες τους να φύγουν από το Αφγανιστάν.

“Αναρωτιόμαστε πώς θα διαχειριστούμε την παρουσία μας”, δήλωσε ο Ζοζέπ Μπορέλ στο Γαλλικό Πρακτορείο στις 26 Μαΐου. “Πρέπει να διασφαλίσουμε τη λειτουργία ενός νοσοκομείου και ενός αεροδρομίου αν θέλουμε να διατηρήσουμε μια ελάχιστη ευρωπαϊκή παρουσία. Πρέπει να συνεχίσουμε να είμαστε παρόντες αλλά όχι με στρατιωτικά μέσα. Αυτό αποκλείεται”, είχε διευκρινίσει.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!