Σάββατο, 4 Απριλίου 2020
# M-NEWS:
Home | ΠΟΛΙΤΙΚΗ | [Η Ναυτεμπορική]: Ανησυχία Μπαρνιέ για Brexit
[Η Ναυτεμπορική]: Ανησυχία Μπαρνιέ για Brexit

[Η Ναυτεμπορική]: Ανησυχία Μπαρνιέ για Brexit

Ο διαπραγματευτής της Ευρωπαϊκής Ένωσης Μισέλ Μπαρνιέ εξέφρασε σήμερα την ανησυχία τιυς μετά τις πρόσφατες βρετανικές δηλώσεις για τη μελλοντική σχέση μεταξύ της ΕΕ και της Βρετανίας, φοβούμενος την αποστασιοποίηση από τις δεσμεύσεις που έχουν αναληφθεί από το Λονδίνο.

Σε παρέμβαση στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο ενώπιον φοιτητών της Εcole superieure de commerce de Paris (ESCP), του πανεπιστημίου όπου φοίτησε, ο Μπαρνιέ είπε ότι διακατέχεται από ανησυχία προτού καν αρχίσουν οι διαπραγματεύσεις, που έχουν προγραμματιστεί για τη Δευτέρα. Ο 69χρονος Γάλλος εκτιμά ότι παρατηρείται μια παρέκκλιση ταυτόχρονα τόσο από πλευράς της συμφωνίας αποχώρησης, η οποία διατυπώνει τους όρους του διαζυγίου, κυρίως περί της «καλής εφαρμογής αυτής της συμφωνίας για την Ιρλανδία» όσο και ως προς την πολιτική διακήρυξη που συνοδεύει τη συνθήκη.

Σε αυτό το κείμενο μη δεσμευτικού χαρακτήρα,«ο Βρετανός πρωθυπουργός δεσμεύτηκε να αποφύγει μαζί με εμάς κάθε μορφή αθέμιτου ανταγωνισμού, στρέβλωσης. Η έγνοια μας είναι το κείμενο αυτό της πολιτικής διακήρυξης να τηρηθεί και να ερμηνευτεί σύμφωνα με το πνεύμα και το γράμμα της μέσα σε ένα νομικό κείμενο», επέμεινε.

Ο Ευρωπαίος διαπραγματευτής διαβεβαίωσε ότι η ΕΕ είναι αποφασισμένη να βρει μια καλή συμφωνία.

Χθες, Τρίτη, οι 27 χώρες της Ένωσης ενέκριναν τη διαπραγματευτική εντολή του Μπαρνιέ. Το Λονδίνο έπραξε το ίδιο για τον διαπραγματευτή του, τον Ντέιβιντ Φορστ. Οι δύο ομάδες αναμένεται να αρχίσουν τη Δευτέρα τον πρώτο γύρο των διαπραγματεύσεων, για τέσσερις ημέρες, τον οποίο θα ακολουθήσει ένας δεύτερος γύρος τον Μάρτιο στο Λονδίνο και έτσι θα συνεχίζονται οι διαπραγματεύσεις επί μήνες.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!