Δευτέρα, 1 Μαρτίου 2021
# M-NEWS:
Home | ΕΛΛΑΔΑ | [Η Ναυτεμπορική]: Ανησυχία από τις μεταλλάξεις του κορωνοϊού, στον «αέρα» η άρση του lockdown
[Η Ναυτεμπορική]: Ανησυχία από τις μεταλλάξεις του κορωνοϊού, στον «αέρα» η άρση του lockdown

[Η Ναυτεμπορική]: Ανησυχία από τις μεταλλάξεις του κορωνοϊού, στον «αέρα» η άρση του lockdown

Τα υψηλά επίπεδα των κρουσμάτων κορωνοϊού στη χώρα και κυρίως στην Αττική όπου τα νοσοκομεία πιέζονται ασφυκτικά, καθώς και η ανησυχία από τη διάδοση των μεταλλάξεων προβληματίζουν κυβέρνηση και επιστήμονες που βρίσκονται σε συνεχή επιφυλακή. Η κυβέρνηση, παρότι επιθυμεί τη σταδιακή επανεκκίνηση της οικονομίας, θα περιμένει μέχρι τα μέσα της επόμενης εβδομάδας τις εισηγήσεις των επιστημόνων για να διαπιστωθεί αν αυτό είναι εφικτό ή θα χρειαστεί να αποφασιστεί παράταση του lockdown, τουλάχιστον στην Αττική.

Παράλληλα, στο επίπεδο πολύ αυξημένου κινδύνου (βαθύ κόκκινο) έχουν ενταχθεί από σήμερα στις 6 το πρωί και μέχρι τη Δευτέρα 1η Μαρτίου, ο Δήμος Καλυμνίων και ο Δήμος Κορδελιού-Ευόσμου της Π.Ε. Θεσσαλονίκης. Στο επίπεδο πολύ αυξημένου κινδύνου παραμένουν επίσης οι Περιφερειακές Ενότητες Αχαΐας και Εύβοιας (πλην Σκύρου), ο Δήμος Μυκόνου, καθώς και η Περιφέρεια Αττικής όπου όπως έχει ήδη ανακοινωθεί τα μέτρα που έχουν ληφθεί ισχύουν μέχρι τις 28 Φεβρουαρίου.

Στις περιοχές αυτές, που ανήκουν σε αυτό το επίπεδο, είναι υποχρεωτική η τηλε-εκπαίδευση για την πρωτοβάθμια και τη δευτεροβάθμια εκπαίδευση, ενώ αναστέλλεται η λειτουργία των παιδικών και βρεφονηπιακών σταθμών (με εξαίρεση την πρωτοβάθμια εκπαίδευση και τους παιδικούς και βρεφονηπιακούς σταθμούς, που λειτουργούν δια ζώσης στο δήμο Μυκόνου, καθώς και τα σχολεία ειδικής αγωγής).

Επίσης, αναστέλλεται η λειτουργία του λιανεμπορίου, των κομμωτηρίων και των υπηρεσιών προσωπικής υγιεινής, δεν επιτρέπεται, η τέλεση κάθε είδους λειτουργιών και ιεροπραξιών παρουσία πιστών στους χώρους λατρείας, ενώ ο δήμος Μυκόνου παραμένει σε καθεστώς αναστολής οικοδομικών εργασιών.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!