Πέμπτη, 6 Αυγούστου 2020
# M-NEWS:
Home | ΕΛΛΑΔΑ | [Η Ναυτεμπορική]: Ανοικτή Πόλη: Κυβέρνηση και Δημοτική Αρχή ευθύνονται για τους άστεγους πρόσφυγες στην πλ. Βικτωρίας
[Η Ναυτεμπορική]: Ανοικτή Πόλη: Κυβέρνηση και Δημοτική Αρχή ευθύνονται για τους άστεγους πρόσφυγες στην πλ. Βικτωρίας

[Η Ναυτεμπορική]: Ανοικτή Πόλη: Κυβέρνηση και Δημοτική Αρχή ευθύνονται για τους άστεγους πρόσφυγες στην πλ. Βικτωρίας

Το φαινόμενο δεκάδες άστεγες οικογένειες προσφύγες με μικρά παιδιά και βρέφη να αναζητούν προσωρινό κατάλυμα στην πλατεία Βικτωρίας, είχε παρατηρηθεί σε πολύ μεγαλύτερη έκταση το δεύτερο εξάμηνο του 2015, κατά τη διάρκεια του μεγάλου προσφυγικού «κύματος» στην Ελλάδα από τα τουρκικά παράλια. (φωτογραφία αρχείου/ πηγη: eurokinissi)

Ανακοίνωση σχετικά με την εικόνα που παρουσιάζει τις τελευταίες ημέρες η πλατεία Βικτωρίας εξέσωσε η δημοτική παράταξη του Δήμου Αθηναίων «Ανοικτή Πόλη» με επικεφαλής τον κ. Νάσο Ηλιόπουλο.

Καθημερινά δεκάδες οικογένειες προσφύγων, κατόχων δελτίο ασύλου, οι οποίες είτε έφθασαν στην Αθήνα από τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου είτε έμειναν άστεγοι μετά από τη λήξη της παραμονής τους σε μισθωμένα διαμερίσματα της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τους πρόσφυγες, βάσει του προγράμματος φιλοξενίας «ESTIA», αναζητούν προσωρινό κατάλυμα στο πάρκο ή τους δρόμους γύρω από την οδό 3ης Σεπτεμβρίου, μη έχοντας που αλλού να μείνουν.

Μάλιστα, όπως αναφέρουν μόνιμοι κάτοικοι και ιδιοκτήτες καταστημάτων στην περιοχή, παρατηρείται το φαινόμενο πολλοί πρόσφυγες παρότι απομακρύνονται από τους αστυνομικούς ή μεταφέρονται σε κάποιο οργανωμένο καταυλισμό να επιστρέφουν στην πλατεία Βικτωρίας.

Η «Ανοικτή Πόλη» στην ανακοίνωση της εγκαλεί τη Κυβέρνηση καθώς και την Δημοτική Αρχή του Δήμου Αθηναίων για ανεπαρκή μέριμνα και σχεδιασμό, ώστε να δοθεί μόνιμη λύση στο πρόβλημα στέγασης χιλιάδων προσφύγων το οποίο καθημερινά θα διογκώνεται.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!