Δευτέρα, 19 Απριλίου 2021
# M-NEWS:
Home | ΕΛΛΑΔΑ | [Η Ναυτεμπορική]: Ανοίγουν τα ραντεβού για τους 65-69 – Τι συμβαίνει με τις πιθανές παρενέργειες των εμβολιων
[Η Ναυτεμπορική]: Ανοίγουν τα ραντεβού για τους 65-69 – Τι συμβαίνει με τις πιθανές παρενέργειες των εμβολιων

[Η Ναυτεμπορική]: Ανοίγουν τα ραντεβού για τους 65-69 – Τι συμβαίνει με τις πιθανές παρενέργειες των εμβολιων

Ανοίγει από τις 2 Απριλίου η πλατφόρμα για εμβολιασμούς των ηλικιών 65 έως 69 ετών, όπως έκανε γνωστό ο γενικός γραμματέας ΠρωτοβάθμιαςΦροντίδας Υγείας Μάριος Θεμιστοκλέους, Ο ίδιος ανακοίνωσε μια νέα πτυχή της στρατηγικής εμβολιασμού μνε τους πολίτες να μπορούν να επιλέγουν να μπουν σε λίστα αναμονής και εάν υπάρχουν αδιάθετες δόσεις, τότε θα εμβολιάζονται νωρίτερα λαμβάνοντας σχετικό SMS. Κατά την ενημέρωσηεκτενής ήταν η αναφορά της προέδρου της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών Μαρίας Θεοδωρίδου στις πιθανές παρενέργειες από τους εμβολιασμούς αλλά και στο εμβόλιο της AstraZeneca. Αφού υπενθύμισε ότι ΕΜΑ έχει ξεκαθαρίσει πως τα πλεονεκτήματα υπερτερούν από τις τυχόν παρενέργειες, ανεφερε πως η ενδελεχής ερευνα συνεχίζεται.

Πάντως όπως είπε, θρομβολυτικά επεισόδια έχουν εμφανιστεί σε 28 περιπτώσεις σε σύνολο 17.000.000 δόσεων εμβολίων ενώ αναφορά έκανε και στα ύποπτα συμπτώματα ενός τέτοιου επεισοδίου. Στο πλαισιο, ωστόσο της λήψης όλων των μέτρων ασφαλείας, ο νέος σχεδιασμός προβλέπει για όσους έχουν ιστορικό σοβαρού περιστατικού αναφυλαξίας, να εμβολιάζονται σε νοσοκομεία.

Η ίδια έκανε γνωστό πως υπάρχουν αρκετές περιπτώσει γιατρών που δεν εμβολιάζονται. «Εχει παρατηρηθεί ότι ένας σημαντικός αριθμός έχει υπερβολικό φόβο για το θέμα των αλλεργιών και οι ίδιοι οι γιατροί έχουν αυξημένη διστακτικότητα με αποτέλεσμα να μην εμβολιάζονται και να ακυρώνονται εμβολιασμοί.

Οι κοινές αλλεργίες δεν αντενδείκνυνται για τον εμβολιασμό.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!