Τρίτη, 19 Οκτωβρίου 2021
# M-NEWS:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Η Ναυτεμπορική]: Ανοίγουν οι οικονομικές προσφορές των ΟΤΕ και Grid Telecom – Τέρνα Ενεργειακή για το μέγα ΣΔΙΤ των ευρυζωνικών
[Η Ναυτεμπορική]: Ανοίγουν οι οικονομικές προσφορές των ΟΤΕ και Grid Telecom  – Τέρνα Ενεργειακή για το μέγα ΣΔΙΤ των ευρυζωνικών

[Η Ναυτεμπορική]: Ανοίγουν οι οικονομικές προσφορές των ΟΤΕ και Grid Telecom – Τέρνα Ενεργειακή για το μέγα ΣΔΙΤ των ευρυζωνικών

Της Τέτης Ηγουμενίδη
tigoumenidi@naftemporiki.gr

Στην επόμενη φάση του, το άνοιγμα των οικονομικών προσφορών, περνά ο διαγωνισμός για το ΣΔΙΤ (Σύμπραξη Δημοσίου και Ιδιωτικού Τομέα) ανάπτυξης υποδομών υπερυψηλής ευρυζωνικότητας – Ultra-Fast Broadband (UFBB) συνολικού προϋπολογισμού 870 εκατ. ευρώ (συμπεριλαμβανομένου ΦΠΑ).

Με απόφαση που υπέγραψε χθες ο υφυπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Θεόδωρος Λιβάνιος, εγκρίθηκαν τα πρακτικά αξιολόγησης της Επιτροπής του διαγωνισμού που περιλαμβάνουν τις τεχνικές προσφορές των ΟΤΕ και Grid Telecom – Τέρνα Ενεργειακή, που υπέβαλαν εμπρόθεσμα προσφορές.

Οι δύο φορείς θα μοιραστούν τις 7 γεωγραφικές περιοχές του έργου (LOTs) αναλαμβάνοντας ο ένας τις 3 και ο άλλος τις 4.

Σύμφωνα με πρόσφατες δηλώσεις του Μάνου Μανουσάκη, προέδρου και διευθύνοντος συμβούλου του ΑΔΜΗΕ (μητρική της Grid Telecom) η κοινοπραξία των Grid Telecom – Τέρνα Ενεργειακή διεκδικεί τέσσερα από τα επτά LOTs. Όπως είπε η κατά 100% θυγατρική του ΑΔΜΗΕ θα αποκτήσει ένα ευρύ δίκτυο οπτικών ινών σε περισσότερους από 30 νομούς τις χώρας.

Με το UFBB θα δημιουργηθούν περίπου 750.000 συνδέσεις ταχύτητας τουλάχιστον 100 Mbps, με δυνατότητα αναβάθμισης σε 1Gbps σε περιοχές που δεν παρουσιάζουν εμπορικό ενδιαφέρον.

Το έργο στοχεύει στην επιτάχυνση της επίτευξης των στόχων συνδεσιμότητας του ευρωπαϊκού σχεδίου της «Κοινωνίας των Gigabit». Χρηματοδοτείται από το τρέχον ΕΣΠΑ (2014- 2020) με 300 εκατ. ευρώ και πλέον το χρονικό περιθώριο για την υλοποίησή του είναι ασφυκτικό (μέχρι το τέλος του 2023).

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!