Κυριακή, 28 Νοεμβρίου 2021
# M-NEWS:
Home | ΕΛΛΑΔΑ | [Η Ναυτεμπορική]: Ανοίγει σήμερα η πλατφόρμα για την τρίτη δόση- Τα μέτρα που ισχύουν από Δευτέρα
[Η Ναυτεμπορική]: Ανοίγει σήμερα η πλατφόρμα για την τρίτη δόση- Τα μέτρα που ισχύουν από Δευτέρα

[Η Ναυτεμπορική]: Ανοίγει σήμερα η πλατφόρμα για την τρίτη δόση- Τα μέτρα που ισχύουν από Δευτέρα

Περαιτέρω περιορισμούς ανακοίνωσε χθες ο πρωθυπουργός αυξάνοντας την πίεση στους ανεμβολίαστους πολίτες. Παράλληλα «επισημοποίησε» την ημερομηνία λήξης στο πιστοποιητικό εμβολιασμού όσων είναι άνω των 60 ετών, για τους οποίους και μέχρι τώρα ήταν διαθέσιμη η ενισχυτική δόση.

Έτσι το πιστοποιητικό εισόδου σε κλειστούς χώρους για εμβολιασμένους (δύο δόσεις) άνω των 60 ετών παύει να ισχύει επτά μήνες από την έκδοσή του. Θα δοθεί, περιθώριο ένας μήνας για τον εμβολιασμό τους με την τρίτη δόση μετά την πάροδο του εξαμήνου.

Στο μεταξύ από σήμερα το βράδυ ανοίγει η πλατφόρμα των ραντεβού , στο emvolio.gov.gr, προκειμένου να προγραμματιστούν έγκαιρα τα ραντεβού για την αναμνηστική δόση του εμβολίου κατά του covid-19 για το γενικό πληθυσμό, τα άτομα δηλαδή άνω των 18 ετών που έχουν συμπληρώσει 5,5 μήνες από την δεύτερη δόση.

Η χορήγηση τρίτης δόσης θα γίνεται με την συμπλήρωση εξαμήνου από την δεύτερη δόση του εμβολιασμού τους, η οποία είχε γίνει με τα εμβόλια Pfizer ή AstraZeneca ή Moderna. Για την αναμνηστική δόση χορηγούνται είτε το mRNA εμβόλιο της Pfizer είτε η μισή δόση του εμβολίου της Moderna.

Όσοι είχαν εμβολιαστεί με το μονοδοσικό εμβόλιο Johnson & Johnson, θα λάβουν την αναμνηστική τους δόση στους δύο μήνες μετά τον εμβολιασμό τους, με τα εμβόλια Pfizer, Moderna (μισή δόση) και το εμβόλιο της Johnson & Johnson.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!