Δευτέρα, 25 Οκτωβρίου 2021
# M-NEWS:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Η Ναυτεμπορική]: Ανοίγει η «περίμετρος» δικαιούχων του Ταμείου Εγγυοδοσίας Covid-19
[Η Ναυτεμπορική]: Ανοίγει η «περίμετρος» δικαιούχων  του Ταμείου Εγγυοδοσίας Covid-19

[Η Ναυτεμπορική]: Ανοίγει η «περίμετρος» δικαιούχων του Ταμείου Εγγυοδοσίας Covid-19

Του Σταμάτη Ζησίμου
szisimou@naftemporiki.gr

Στη διεύρυνση των δικαιούχων λήψης δανείου κεφαλαίου κίνησης από το Ταμείο Εγγυοδοσίας Πολύ Μικρών Επιχειρήσεων Covid-19 προχωρά η Ελληνική Αναπτυξιακή Τράπεζα (ΕΑΤ), δίνοντας τη δυνατότητα δανειοδότησης σε επιχειρήσεις με ετήσιο κύκλο εργασιών έως 1 εκατ. ευρώ και μέγιστο ποσό δανείου τις 200.000 ευρώ. Σημειώνεται ότι το συνολικό προβλεπόμενο ύψος δανείων, ξεπερνά τα 400 εκατ. ευρώ, ενώ το ποσοστό της εγγυοδοσίας, ανέρχεται στο 80%.

Η διεύρυνση των δικαιούχων κρίθηκε επιβεβλημένη λόγω της χαμηλής ζήτησης που κατέγραφε το πρόγραμμα, το οποίο στην αρχική του μορφή προέβλεπε τη δανειοδότηση μόνο των επιχειρήσεων με τζίρο έως 200.000 ευρώ και μέγιστο ύψος δανείου τις 50.000 ευρώ.

Το γεγονός της χαμηλής ζήτησης προβλημάτισε έντονα την ΕΑΤ αλλά και το οικονομικό επιτελείο και για τον λόγο αυτό ζητήθηκε από τις συνεργαζόμενες τράπεζες να προωθήσουν το συγκεκριμένο χρηματοδοτικό προϊόν, το οποίο έχει και ημερομηνία λήξεως.

Εντούτοις, η πίεση προς τις τράπεζες δεν φαίνεται να απέδωσε τα αναμενόμενα και αποφασίστηκε να διευρυνθούν τα κριτήρια, ώστε να απευθύνεται σε περισσότερες επιχειρήσεις.

Πάντως, για να επισημοποιηθεί η επέκταση του προγράμματος, θα πρέπει να ληφθεί και το «πράσινο φως» των Βρυξελλών, καθώς το Ταμείο διέπεται από τις διατάξεις του Προσωρινού Πλαισίου για τη στήριξη των επιχειρήσεων έναντι των επιπτώσεων της πανδημίας και ήδη το υπουργείο Ανάπτυξης και Επενδύσεων έχει υποβάλει το σχετικό αίτημα στην Κομισιόν.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!