Δευτέρα, 21 Ιουνίου 2021
# M-NEWS:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Η Ναυτεμπορική]: Ανενεργό το 25% της εστίασης
[Η Ναυτεμπορική]: Ανενεργό το 25% της εστίασης

[Η Ναυτεμπορική]: Ανενεργό το 25% της εστίασης

Του Φάνη Ζώη

Πάνω από 1.000 «λουκέτα» μετρά ο κλάδος της εστίασης πανελλαδικά, ενώ την ίδια ώρα παραμένει ανενεργό ένα περίπου 20%-25% των επιχειρήσεων, που είτε διαθέτουν μόνο εσωτερικούς χώρους είτε δραστηριοποιούνται στον κλάδο του catering. Ειδικά οι τελευταίες παραμένουν στην ουσία 15 μήνες κλειστές και χάνουν και δεύτερη σεζόν.

Η κατάσταση για τον κλάδο μάλιστα δεν αποκλείεται να είναι ακόμη χειρότερη -δηλαδή περισσότερα «λουκέτα»- μετά το τέλος της θερινής περιόδου, όταν πλέον θα μπορεί να γίνει ολοκληρωμένα απολογισμός των επιχειρήσεων για το τι κατάφεραν να περισώσουν το φετινό καλοκαίρι και εάν θα μπορέσουν να ανταποκριθούν στις υποχρεώσεις τους. Φυσικά, πολλά θα εξαρτηθούν και από την πορεία της πανδημίας και των εμβολιασμών.

Αυτό ανέφερε ο πρόεδρος της ΓΣΕΒΕΕ και της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Επισιτιστικών και Συναφών Επαγγελμάτων (ΠΟΕΣΕ), αλλά και μέλος της Δ.Ε. του ΕΕΑ Γιώργος Καββαθάς, έπειτα από συνάντηση μαζί με τον πρόεδρο του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθηνών Γιάννη Χατζηθεοδοσίου με την ηγεσία του υπουργείου Εσωτερικών για την επίλυση θεμάτων που αφορούν την ομαλή λειτουργία των επιχειρήσεων -κυρίως του κλάδου της εστίασης. Οι επικεφαλής των ΕΕΑ και ΓΣΕΒΕΕ κατάφεραν να αποσπάσουν τη δέσμευση του υπουργού Εσωτερικών Μάκη Βορίδη και του αναπληρωτή υπουργού Εσωτερικών, αρμόδιο για θέματα Αυτοδιοίκησης Στέλιο Πέτσα, για διευθέτηση θεμάτων όπως μισθώσεις δημοτικών ακινήτων, χρέη προς ΟΤΑ και τέλη χρήσης πεζοδρομίου.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!