Τρίτη, 15 Ιουνίου 2021
# M-NEWS:
Home | ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ - ΟΙΚΟΛΟΓΙΑ | [Η Ναυτεμπορική]: Ν. Ανδρουλάκης: Όραμα και όχι λογιστική αντιμετώπιση χρειάζεται η μακροπρόθεσμη κλιματική πολιτική
[Η Ναυτεμπορική]: Ν. Ανδρουλάκης: Όραμα και όχι λογιστική αντιμετώπιση χρειάζεται η μακροπρόθεσμη κλιματική πολιτική

[Η Ναυτεμπορική]: Ν. Ανδρουλάκης: Όραμα και όχι λογιστική αντιμετώπιση χρειάζεται η μακροπρόθεσμη κλιματική πολιτική

«Πρέπει να ενταχθεί σαν μάθημα η περιβαλλοντική ηθική στα σχολεία», δήλωσε ο Ευρωβουλευτής του Κινήματος Αλλαγής Νίκος Ανδρουλάκης σε διαδικτυακή εκδήλωση με θέμα με θέμα «Περιβάλλον και Κλιματική Κρίση: Από τις διακηρύξεις στην πράξη» που διοργάνωσε με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα του Περιβάλλοντος το Σάββατο 5 Ιουνίου, ενώ επεσήμανε εκτός άλλων ότι η μακροπρόθεσμη κλιματική πολιτική χρειάζεται όραμα και όχι λογιστική αντιμετώπιση

Στην συζήτηση συμμετείχαν οι κκ. Ανδρέας Παπανδρέου, Καθηγητής Περιβαλλοντικών Οικονομικών στο ΕΚΠΑ, Χάρης Δούκας, Αν. Καθηγητής ΕΜΠ, μέλος Διοικούσας Επιτροπής του ΤΕΕ και Τομεάρχης Ενέργειας του ΚΙΝ.ΑΛ και Ελεάννα Δημητρακούδη, Σύμβουλος για θέματα Περιβάλλοντος και Κλιματικής Αλλαγής για την Ομάδα Σοσιαλιστών και Δημοκρατών στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο. Την εκδήλωσε συντόνισε η δημοσιογράφος της Τηλεόρασης του Creta, Αντιγόνη Ανδρεάκη.

Το κύριο θέμα που απασχόλησε τους συμμετέχοντες ήταν η προσαρμογή της οικονομίας σε ένα βιώσιμο μοντέλο ανάπτυξης βάσει και των στόχων για μείωση κατά 55% των εκπομπών μέχρι το 2030 και πλήρη μηδενισμό τους μέχρι το 2050. Κοινή συνισταμένη όλων των ομιλητών ήταν η ανάγκη άμεσης λήψης μέτρων ώστε να είναι όσο το δυνατόν πιο ομαλή αλλά και το γεγονός, ότι η μετάβαση για να πετύχει πρέπει να είναι δίκαιη.

Ο Ευρωβουλευτής Νίκος Ανδρουλάκης, στην παρέμβασή του αναφέρθηκε στην ανάγκη συνολικής αλλαγής της μαζικής κουλτούρας και νοοτροπίας, ξεκινώντας από τα σχολεία. «Πρέπει να ενταχθεί σαν μάθημα η περιβαλλοντική ηθική στα σχολεία» είπε, και πρότεινε σε αυτή την κατεύθυνση, ένα σύγχρονο δίκτυο πράσινων σχολείων τα οποία θα λειτουργήσουν στην αρχή ως πρότυπα και στη συνέχεια θα επεκταθούν σε όλη τη χώρα, με βιολογικά προϊόντα στα κυλικεία, που θα καταναλώνουν την ενέργεια που θα παράγουν τα ίδια με φωτοβολταϊκά στις στέγες, θα ενισχύουν την ανακύκλωση, θα δίνουν κίνητρο στη χρήση ποδηλάτου για τις μετακινήσεις των μαθητών και θα προωθούν την επαναχρησιμοποίηση των σχολικών ειδών».

Ο κ. Ανδρουλάκης υπογράμμισε ακόμα ότι μία μακροπρόθεσμη κλιματική πολιτική χρειάζεται όραμα και όχι λογιστική αντιμετώπιση.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!