Κυριακή, 17 Ιανουαρίου 2021
# M-NEWS:
Home | ΠΟΛΙΤΙΚΗ | [Η Ναυτεμπορική]: Ν. Ανδρουλάκης: Γνωρίζει η Κομισιόν τις «εκτός πλαισίου» συμφωνίες της Γερμανίας για τα εμβόλια;
[Η Ναυτεμπορική]: Ν. Ανδρουλάκης: Γνωρίζει η Κομισιόν τις «εκτός πλαισίου» συμφωνίες της Γερμανίας για τα εμβόλια;

[Η Ναυτεμπορική]: Ν. Ανδρουλάκης: Γνωρίζει η Κομισιόν τις «εκτός πλαισίου» συμφωνίες της Γερμανίας για τα εμβόλια;

Για το εάν υφίσταται κοινή ευρωπαϊκή πολιτική στα μεγάλα και σημαντικά ζητήματα με αφορμή και την ερώτηση που κατέθεσε ο ίδιος στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή σχετικά με την αποκάλυψη δύο συμφωνιών της Γερμανίας με την BioNTech/Pfizer και την CureVac για επιπλέον παραγγελίες 30 και 20 εκατ. δόσεων εμβολίων αντίστοιχα, μίλησε σε συνέντευξή του ο ευρωβουλευτής του ΚΙΝΑΛ κ. Νίκος Ανδρουλάκης.

Ο κ. Ανδρουλάκης, μιλώντας στον Αθήνα 9.84, δήλωσε ότι μέσω της ερώτησης που κατέθεσε, ζητά να μάθει εάν αυτές οι «εκτός πλαισίου συμφωνίες της Γερμανίας που κινούνται ενάντια στην Ευρωπαϊκή Στρατηγική με τα εμβόλια» ήταν σε γνώση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

«Δεν θα λάβουμε σύντομα επίσημη απάντηση, τόσο λόγω γραφειοκρατίας όσο και λόγω Covid-19, ωστόσο, η γερμανική κυβέρνηση έχει πει ότι αυτή η παράλληλη συμφωνία, η παραλαβή των πακέτων που έχει κάνει η Γερμανία, θα πραγματοποιηθεί μετά την ευρωπαϊκή παραλαβή. Δηλαδή, δεσμεύονται ότι η συμφωνία της Γερμανίας θα ενεργοποιηθεί μετά την συνολική ευρωπαϊκή παραλαβή αλλά δεν επηρεάζει την παραλαβή των εμβολίων από τα υπόλοιπα κράτη», τόνισε.

Ο κ. Ανδρουλάκης χαρακτήρισε λάθος την τακτική της Γερμανίας καθώς, όπως ανέφερε, «όταν υπάρχει μια κοινή ευρωπαϊκή στρατηγική και είσαι και προεδρεύουσα χώρα, δεν κάνεις παράλληλη συμφωνία, γιατί υπονομεύεις αυτήν ακριβώς την κοινή στρατηγική και το κλίμα αλληλεγγύης που θέλεις να διαμορφώσεις».

Επίσης, εξέφρασε την εκτίμηση ότι η εν λόγω συμφωνία γίνεται για λόγους που έχουν να κάνουν και με την επιλογή εμβολίων, δηλαδή με το τι εμβόλια θέλουν να χρησιμοποιήσουν περισσότερο και λιγότερο με τις τιμές των εμβολίων αυτών.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!