Πέμπτη, 25 Φεβρουαρίου 2021
# M-NEWS:
Home | ΠΟΛΙΤΙΚΗ | [Η Ναυτεμπορική]: Ανδ. Ξανθός: Απόδειξη αποτυχίας το lockdown- Χρειάζεται νέο «μίγμα» υγειονομικών και κοινωνικών μέτρων
[Η Ναυτεμπορική]: Ανδ. Ξανθός: Απόδειξη αποτυχίας το lockdown- Χρειάζεται νέο «μίγμα» υγειονομικών και κοινωνικών μέτρων

[Η Ναυτεμπορική]: Ανδ. Ξανθός: Απόδειξη αποτυχίας το lockdown- Χρειάζεται νέο «μίγμα» υγειονομικών και κοινωνικών μέτρων

Το νέο lockdown είναι απόδειξη αποτυχημένης διαχείρισης της πανδημίας, τόνισε σε συνέντευξή του ο βουλευτής και τομεάρχης Υγείας του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Ανδρέας Ξανθός.

Ο κ. Ξανθός, μιλώντας στο 1ο Πρόγραμμα της ΕΡΤ, επεσήμανε ότι το μεγάλο πρόβλημα, είναι ότι είμαστε μπροστά στο 3ο επιδημικό κύμα χωρίς να έχει γίνει μια σοβαρή αποτίμηση των ανεπαρκειών και των λαθών που οδήγησαν στην απώλεια ελέγχου, χωρίς διαφάνεια και δημόσια πρόσβαση στα επιδημιολογικά δεδομένα, χωρίς να έχει «θωρακιστεί» το ΕΣΥ, χωρίς να υπάρχει κάποια ουσιαστική πρόοδος στους εμβολιασμούς. Απέναντι σ’ αυτό το αδιέξοδο, είπε, απαιτείται ένα «νέο μίγμα» υγειονομικών και κοινωνικών μέτρων, έτσι ώστε να περιορίσουμε δραστικά τη διασπορά του ιού, να προετοιμάσουμε το ΕΣΥ για να αντέξει και να στηρίξουμε την οικονομία, την εργασία και την κοινωνία.

Το νέο αυτό «μίγμα», υπογράμμισε ο κ. Ξανθός, πρέπει να περιλαμβάνει :

1. Αναβαθμισμένη και αποκεντρωμένη επιδημιολογική επιτήρηση, με δωρεάν πρόσβαση σε μοριακά τεστ, καλή ιχνηλάτηση των κρουσμάτων και εστιασμένα και όχι οριζόντια περιοριστικά μέτρα .

2. Στοχευμένη πρόληψη με επαναλαμβανόμενο testing και σοβαρή αλλαγή στους όρους λειτουργίας των γνωστών «εστιών» διασποράς όπως εργοστάσια, χώροι εργασίας, μέσα μαζικής μεταφοράς, σχολεία, κλειστές δομές.

3. Εμπλοκή των δημόσιων δομών ΠΦΥ στην προνοσοκομειακή διαχείριση της πανδημίας και την κατ’ οίκον παρακολούθηση θετικών κρουσμάτων, «προφυλάσσοντας» τα νοσοκομεία από περιστατικά που μπορούν να αντιμετωπιστούν σε πρωτοβάθμιο επίπεδο .

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!